Web3 / Alts

Beschuldigingen van $3 miljard aan cryptofraude bedreigen Digital Currency Group

De openbare aanklager van NY heeft de Digital Currency Group (DCG) en haar dochterondernemingen beschuldigd van het uitvoeren van cryptofraude met een geschatte waarde van meer dan $3 miljard.
cryptostheen 1 min lezen
Beschuldigingen van $3 miljard aan cryptofraude bedreigen Digital Currency Group
Beschuldigingen van $3 miljard aan cryptofraude bedreigen Digital Currency Group

De recente bom van de openbare aanklager van New York, Letitia James, heeft schokgolven door de cryptocurrency community gestuurd. Digital Currency Group (DCG) en haar partners worden beschuldigd van het opzetten van een grootschalig fraudeplan, met schattingen die oplopen tot boven de $3 miljard.

Deze beschuldigingen markeren een aanzienlijke escalatie sinds oktober, waarbij niet alleen DCG betrokken is, maar ook haar Genesis Global Capital unit en de Gemini Trust, beheerd door de bekende Winklevoss tweeling, Cameron en Tyler.

Centraal in de rechtszaak staat het Gemini Earn programma, dat beleggers verleidde met de belofte van aanzienlijke rendementen voor het uitlenen van hun cryptocurrencies. James beweert echter dat DCG en Genesis beleggers misleidden, wat leidde tot verliezen van meer dan $1 miljard. Schokkend genoeg strekte het bedrog zich zelfs uit tot directe investeerders in Genesis, die ten onrechte verzekerd waren van de veiligheid van hun fondsen.

Met meer dan 230.000 getroffen beleggers eist de rechtszaak restitutie voor een totaalbedrag van meer dan $3 miljard. Letitia James verklaarde:

"Dit illegale cryptoschema en de afschuwelijke financiële verliezen die echte mensen hebben geleden, herinneren ons er nog maar eens aan waarom er sterkere regels voor cryptocurrency nodig zijn om alle investeerders te beschermen."

De juridische problemen voor DCG en haar dochterondernemingen blijven zich opstapelen. Genesis vroeg in januari 2023 faillissement aan na de opschorting van opnames door Gemini Earn klanten in de nasleep van de FTX ineenstorting. Zowel DCG als Genesis hebben ook te maken gehad met juridische stappen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) omdat ze informatie niet adequaat openbaar zouden hebben gemaakt, waardoor beleggingen van klanten gevaar liepen.

Eerder deze maand vroegen de debiteuren van het failliete crypto uitleenbedrijf Genesis versnelde goedkeuring om activa te liquideren, waaronder bezittingen van bijna $1,4 miljard in het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.