x Oud archief

Bijna $39 miljard in Bitcoin hebben cryptobeurzen verlaten sinds februari 2020, volgens Glassnode

cryptostheen 2 min lezen

Glassnode rapporteert dat 617.000 Bitcoin (BTC), momenteel ter waarde van $38,87 miljard, in een tijdsspanne van 20 maanden uit cryptocurrency exchanges zijn verplaatst.

Het on-chain analysebedrijf merkt op dat het aanbod van Bitcoin op exchanges is gekelderd van 3,09 miljoen BTC ($190,89 miljard) in februari 2020 naar 2,47 miljoen BTC ($155,61 miljard) in oktober 2021, wat een daling van 20% markeert in minder dan twee jaar.

“Het aantal Bitcoin aangehouden op cryptobeurzen is deze week verder gedaald. Het saldo is gedaald tot 2,47 miljoen BTC, terugkerend naar niveaus voor het laatst gezien in augustus 2018. Sinds februari 2020 is de gemiddelde uitstroom 30.850 BTC per maand geweest.”

Aantal Bitcoin (BTC) op cryptobeurzen // Bron: Glassnode

Glassnode houdt ook een andere metriek nauwlettend in de gaten, die de 30-daagse verandering bijhoudt van de voorraad BTC die in de digitale wallets van crypto exchanges wordt gehouden. Volgens Glassnode is de uitstroom gedurende 2021 aanhoudend geweest, behalve in de maanden mei, juni en juli.

“De huidige uitstroom is ongeveer 22.000 BTC per maand of ongeveer 71% van het hierboven genoteerde langetermijngemiddelde (30.850 BTC).”

Verandering in de Bitcoin (BTC) balans van cryptobeurzen // Bron: Glassnode

Kijkend naar langetermijnhouders (LTH) of entiteiten die hun fondsen minstens vijf maanden stil hebben gehouden, zegt het analysebureau dat deze groep investeerders maar liefst $152,46 miljard aan Bitcoin heeft geaccumuleerd in de afgelopen zeven maanden.

“Tijdens een buitengewone periode van accumulatie sinds maart, hebben LTH’s 2,42 miljoen BTC toegevoegd aan hun digitale portefeuilles.”

Totaal aantal Bitcoin (BTC) vastgehouden door langetermijnhouders // Bron: Glassnode
Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.