5 januari 2021

Binance bereikt recordhoogte van $80 miljard aan dagelijks volume door stijgende cryptomarkt

Binance heeft een nieuw record van meer dan $80 miljard aan dagelijks volume gerapporteerd op zijn spot en futures handelsplatform.

Changpeng Zhao, de CEO van Binance, 's werelds grootste crypto handelsplatform op basis van handelsvolume, rapporteerde op 4 januari een record van $80 miljard aan 24-uurs handelsactiviteit.

Op Twitter vergeleek CZ de recente activiteit met het volume dat werd gepost tijdens de laatste recordbrekende bull cyclus, en merkte op dat de afgelopen handelsdag gelijk staat aan vier keer het volume dat op de beurs is verwerkt van 15 november 2017 tot 15 december 2017.

In de 24 uur voorafgaand aan de tweet van CZ bedroeg het spotvolume van Binance meer dan $23,6 miljard, terwijl zijn derivaten bijna $57 miljard aan handel vertegenwoordigden.

Ondanks de mijlpaal erkende CZ dat het platform tijdens het recordvolume storingen had ondervonden en verklaarde:

“We hebben vandaag wat schalingsproblemen gezien. We zullen waarschijnlijk meer problemen zien naarmate we blijven groeien. We zijn niet perfect, maar we zullen ze zo snel mogelijk repareren."

Naast de ongekende handelsactiviteit, moest Binance op 4 januari ook een recordbedrag van $190 miljoen aan liquidaties gedurende 10 minuten verwerken, aangezien BTC snel daalde onder $30.000.

$190 miljoen (in long posities) werd binnen 10 minuten op Binance geliquideerd // Bron: Glassnode

Op dezelfde dag meldde Sam Bankman-Fried, de CEO en oprichter van cryptoderivatenbeurs FTX, dat zijn beurs meer dan $10 miljard had verwerkt van de $180 miljard die op die dag door de vijf grootste beurzen van de sector werden geproduceerd.

Het recordvolume van Binance komt nu Bitcoin consolideert boven $30.000 na meer dan 50% te hebben gewonnen ten opzichte van zijn vorige record, en Ethereum heeft voor het eerst sinds januari 2018 viercijferige prijzen teruggewonnen.

De buit van de rally lijkt naar de DeFi sector te stromen, waarbij de totale waarde in dollar (TVL), op gedecentraliseerde financieringsprotocollen records verbreekt, van $12,5 miljard begin december tot momenteel bijna $18 miljard.

Het aantal BTC dat opgesloten zit in DeFi is echter gedaald van een recordhoogte van 65.000 eind oktober tot minder dan 25.000 vandaag, terwijl de vergrendelde ETH is gedaald van bijna 9 miljoen vanaf half november tot 6,8 miljoen vandaag.


Eenvoudig cryptocurrencies kopen kan met Bancontact, creditcard of via SEPA banktransfer bij een online handelsplatform. Bij dezelfde website kunt u deze dan ook terug verkopen en/of verhandelen. Lees meer.

05/01/2021 - 04u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram