11 november 2021

Binance blijft 's werelds populairste cryptobeurs met 170 miljoen bezoekers in oktober

Nu de crypto-industrie groeit, lijken regelgevingskwesties Binance er echter niet van te hebben weerhouden om de koppositie te behouden onder de cryptobeurzen.

Binance, de grootste cryptocurrency exchange op basis van volume, registreerde in oktober van dit jaar met 171 miljoen bezoekers het hoogste webverkeer onder alle cryptobeurzen. Het aantal bezoekers groeide met 12% ten opzichte van het cijfer van september. Coinbase kwam op de tweede plaats met 31% meer bezoekers in oktober tot 91 miljoen. PancakeSwap staat op de derde plaats met 25 miljoen bezoekers.

KuCoin staat op de zesde plaats met 20 miljoen, een groei van 38% ten opzichte van september. Kraken staat op de tiende plaats met 13 miljoen bezoekers. Gegevens over het webverkeer zijn afkomstig van ICO Analytics en Similar Web.

Webverkeer van cryptobeurzen in oktober 2021 // Bron: ICO Analytics

Het aanzienlijke aantal webbezoekers benadrukt de rol van centrale exchanges te midden van de stijgende populariteit van cryptocurrencies.

Over het algemeen zijn de beurzen kritieke toegangspunten tot het hele ecosysteem van de crypto-industrie, aangezien meer beleggers ernaar streven te beleggen in verschillende digitale activa. Bovendien benadrukken de cijfers ook het competitieve karakter van de verschillende bedrijven, aangezien ze allemaal proberen meer gebruikers aan te trekken.

Binance lijkt echter mijlenver voorop te lopen in de zeer competitieve markt. De cijfers zijn mogelijk in overeenstemming met het bedrijfsmodel van Binance dat als innovatief wordt beschouwd.

Enkele van de factoren die de groei in de loop der jaren hebben aangewakkerd, zijn onder meer door in het verleden te opereren vanuit Malta en de snelle listing van nieuwe cryptomunten. Daarnaast is ook de Binance Coin (BNB) het middelpunt geweest van het succes van de beurs. In het bijzonder heeft de cryptomunt bijgedragen aan het bereiken van meer en meer liquiditeit op het handelsplatform.

Vermeldenswaardig is dat Binance één van de weinige is die geen veranderingen aan zijn Initial Coin Offering (ICO) heeft uitgevoerd en zijn beloftes heeft waargemaakt. Het vertrouwen vanaf het begin heeft Binance in staat gesteld om uit te breiden naar een grote groep gebruikers.

Aan de andere kant heeft de beurs te maken gehad met kritisch onderzoek over de manier waarop het zaken doet. Wereldwijd beschuldigen toezichthouders de beurs ervan niet voldoende anti-witwasmaatregelen te nemen. Als gevolg daarvan hebben sommige bedrijven die betalingen faciliteren hun samenwerking met Binance beëindigd, maar Mastercard en Visa hebben hun samenwerking met de cryptobeurs behouden.

Het bestuur van de beurs heeft de regelgevende obstakels erkend, met CEO Changpeng Zhao die verklaarde dat ze ernaar streven om in goede boeken te staan bij de regelgevers. Verder heeft de beurs hoog-opgeleide profielen aangeworven om een nieuw juridisch team te vormen.

Elders lijkt het in Amerika gevestigde Coinbase de belangrijkste concurrent van Binance te zijn, ondanks de poging van de beurs om mainstream te gaan na de beursgang. In tegenstelling tot Binance heeft de beurs een goede relatie met de Amerikaanse toezichthouders, die als streng worden beschouwd.

Het was zeer aannemelijk dat met de juridische problemen voor Binance in 2020, een deel van de bezoekers zou overwaaien naar Coinbase. Binance lijkt een voorsprong te hebben op Coinbase, deels vanwege factoren zoals lage handelskosten en een enorm aanbod van crypto gerelateerde producten en diensten.

De meeste exchanges zagen een toestroom van bezoekers die zich registreerden tussen september en oktober. Tijdens deze periode was de cryptomarkt aan het herstellen na een heftige correctie halverwege dit jaar. Op dit moment heeft Bitcoin (BTC) een nieuwe all-time high bereikt op $69.044. Het aantal bezoekers benadrukt mogelijk dat meer investeerders klaar staan omdat ze willen profiteren van verschillende groeiende activa.

Met de snelle groei van nieuwe cryptocurrencies, blockchainprojecten en mogelijkheden om rente en beloningen te verdienen, zijn de exchanges nog steeds een cruciale speler in de groei van de crypto-industrie.

In het algemeen blijven cryptobeurzen cruciale knooppunten tussen gebruikers en het bredere ecosysteem. De onzekerheid over de regelgeving zal echter waarschijnlijk een essentiële rol spelen in het aantal gebruikers dat toegang krijgt tot verschillende platforms. Maar nu de industrie ook evolueert met de opkomst van DeFi en decentrale beurzen (DEX's), moeten de bestaande beurzen hun model bewijzen om de concurrentie bij te benen en te voldoen aan de regelgevende vereisten.

Nog geen account op het handelsplatform van Binance? Klik hier om u aan te melden en ontvang levenslang 20% extra korting op handelskosten


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram