x Oud archief

Binance CEO reageert op grote vijandigheid van verschillende financiële toezichthouders

cryptostheen 2 min lezen

De CEO van Binance heeft eindelijk gereageerd op de toenemende vijandigheid door verschillende financiële toezichthouders, wat resulteert in een direct effect op stortingen van fondsen door gebruikers met bankrekeningen bij traditionele financiële instellingen.

In een open brief gepubliceerd op Binance.com zei Changpeng Zhao, algemeen bekend op Twitter als ‘Binance CZ’, dat de naleving van de regelgeving door het bedrijf te verklaren is als men rekening zou houden met zijn exponentiële groei in de afgelopen vier jaar.

CZ verklaarde dat in tegenstelling tot wat veel toezichthouders willen afschilderen over het bedrijf, dat Binance vooral om zijn klanten geeft en enorm veel moeite heeft gedaan om hen te helpen hun fondsen veilig te houden, en voortdurend educatief materiaal aanbiedt over cryptocurrencies en zijn handelsplatform.

Bovendien werkt de beurs samen met regelgevende instanties en bijhorende wetshandhaving om te helpen bij het opsporen van veel voorkomende crypto gerelateerde cybercriminaliteit, zoals het witwassen van geld, oplichting en het financieren van terrorisme.

“In 2021 hebben we tot nu toe al assistentie geboden bij 5.600 onderzoeksverzoeken, wat twee keer zoveel is dan die in 2020.”

CZ voegde eraan toe dat een deel van de enorme groei van het bedrijf in slechts vier jaar komt door de talrijke beslissingen die Binance neemt om de belangen van zijn gebruikers te beschermen en dat precies is waarom klanten de voorkeur geven aan de producten en diensten van de cryptobeurs.

Regelgeving is essentieel voor de groei van de crypto-industrie

CZ zei dat om zijn visie van toenemende vrijheid en wereldwijde inclusie voor een betere en menselijke samenleving te bereiken, het bedrijf gelooft dat hoe eerder de cryptomarkt voldoende gereguleerd wordt, hoe beter.

“Ik geloof dat een goed ontwikkeld wettelijk en regelgevend kader op de lange termijn een solide basis zal zijn die crypto echt essentieel maakt in het dagelijks leven van iedereen.”

Volgens CZ is het concept van cryptocurrencies vergelijkbaar met de uitvinding van de auto, die later andere ontwikkelingen noodzakelijk maakte, zoals verkeersregels, verkeerslichten en veiligheidsgordels.

“Dit zijn kaders en wetten die we vandaag de dag als vanzelfsprekend beschouwen en die het mogelijk maken dat deze krachtige technologie op grote schaal veilig kan worden gebruikt. Crypto is vergelijkbaar in die zin dat het voor iedereen toegankelijk kan zijn, maar er is meer regelgeving nodig om misbruik en criminaliteit te voorkomen.”

Binance haalt hier uit naar toezichthouders die de makkelijke weg lijken te kiezen door vijandig te staan tegenover cryptocurrencies, in plaats van te werken aan het verduidelijken en bouwen van de eerste nieuwe standaard om de groei van de cryptocurrency-industrie te ondersteunen.

“En binance wil hier juist een positieve bijdrage leveren.”

CZ zei dat om cryptomunten uiteindelijk veilig en duurzaam te maken voor iedereen, de mate van onzekerheid normaal is in elke nieuwe industrie. Tot nu toe verklaarde Binance dat zijn inzet voor zijn klanten in de laatste vier jaar van het bedrijf zijn veranderd in een leercurve.

Daarom heeft de exchange een aantal tastbare stappen genomen om een goede werkomgeving te creëren met regelgevers, ontwikkelaars en investeerders in de cryptomarkt. Deze omvatten het laten groeien van zijn juridisch team van het bedrijf met meer dan 500% in een jaar, het uitbreiden van zijn juridische partnerschappen met bedrijven zoals CipherTrace en het samenwerken met toezichthouders op lokaal niveau.

“We weten dat we op een kantelpunt staan, samen met de bredere industrie. Dit zijn nog maar de eerste stappen.”

[mcrypto id=”8342″]

09/07/2021 – 13u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.