19 januari 2021

Binance Coin (BNB) bereikt nieuw recordhoogte een dag voor zijn 'token burn'

Een groeiend DEX-ecosysteem, een concurrerend futuresplatform en lage vergoedingen brachten Binance Coin een dag eerder dan de geplande tokenverbranding naar een nieuw record.

In de afgelopen 6 maanden is Binance Coin (BNB) stilletjes gestegen, met 189% tijdens deze periode en een nieuw record van $46,45 op 18 januari. Deze prijspiek vond slechts één dag voor de driemaandelijkse tokenverbranding plaats, waardoor investeerders zich afvragen of de BNB-prijs hoger zal stijgen zodra het evenement is afgelopen.

Een token burn is een permanente verwijdering van munten uit de circulatie en deze deflatoire techniek is een gangbare praktijk die door veel projecten in de crypto-industrie worden gebruikt. Het proces omvat niet het vernietigen van de munten, maar maakt ze eerder onbruikbaar.

Afgezien van de aanbodwijziging heeft Binance Chain onlangs slimme contractmogelijkheden gelanceerd waarmee Decentralized Finance (DeFi) -toepassingen en cross-chain asset swaps kunnen deelnemen. De beurs is sinds de lancering ook enorm winstgevend geweest, dus al deze factoren vormen een goede reden voor de waardering van BNB.

Logaritmische prijsgrafiek van Binance Coin (BNB) // Bron: Coingecko

Toen Binance Futures uitkwam, kondigde de beurs aan dat de inkomsten van het futuresplatform zouden worden opgenomen in de BNB-kwartaalverbranding. Deze munten die uit circulatie worden genomen, weerspiegelen een percentage van de inkomsten van Binance voor het laatste kwartaal van 2020.

Ondanks dat hij de absolute marktleider is op het gebied van termijncontracten (perpetual contracts), heeft de steeds groter wordende beurs deze dienst vrij recent gelanceerd. In de afgelopen 16 maanden is het platform uitgegroeid met een openstaande rente van $4 miljard. Dit aantal overtreft meer gevestigde derivatenbeurzen zoals OKEx, Huobi en BitMEX.

Aanvankelijk verklaarde Binance dat het de munten terug zou kopen die gepland waren voor vernietiging, maar dit beleid veranderde in februari 2019. Het daadwerkelijke 'token burn'-proces houdt dus in dat het potentiële aanbod wordt verminderd totdat het doel van 100 miljard is bereikt.

De laatste BNB token burn vond plaats op 16 oktober 2020 en er was in totaal 2,25 miljoen BNB bij betrokken. Hoewel het gerapporteerde aanbod 142,41 miljoen bedraagt, berekent Messari een liquide voorraad van 108,35 miljoen. Dit verschil komt van munten die momenteel beperkt of verworven zijn, wat betekent dat ze niet daadwerkelijk worden verhandeld.

De evolutie van Binance Chain

Na de lancering van staking- en validatiediensten in september 2020, begon Binance Smart Chain snel grip te krijgen. Het netwerk voegt capaciteit van Ethereum-compatibele slimme contracten toe aan de oorspronkelijke Binance Chain.

Kort na de lancering ontstond een groot aantal gedecentraliseerde applicaties, in totaal 60 projecten en 600.000 unieke 'smart chain'-adressen. Bovendien zijn er 3 miljoen BNB's ingezet door netwerkvalidators.

Tot op heden hebben cross-chain activa naar Binance Chain $250 miljoen overschreden en is een acceleratorfonds van $100 miljoen gecreëerd om gedecentraliseerde financieringsaanvragen aan te trekken.

Binance Launchpad is ook een andere positieve factor die de waarde van BNB ondersteunt. Het platform herbergt Binance's Initial Exchange Offering (IEO) en in 2020 vonden zes succesvolle tokenverkopen plaats.

Veel beleggers zijn van mening dat token burns een positieve invloed hebben op de prijs omdat het aanbod beperkter wordt en dit zou beleggers ertoe aanzetten om hun tokens vast te houden in plaats van ze aan elke top op de markt te verkopen.

Interessant genoeg had de laatste token burn weinig tot geen invloed op de prijs van BNB. Deze situatie zou erop kunnen wijzen dat de markt bij deze gebeurtenissen naar een hogere prijs evolueert vóór de aankondigingsdatum.

Aan de andere kant hebben beleggers mogelijk een niet-circulerende token burn als een afknapper ervaren. Daarom kunnen degenen die onlangs BNB kochten met de verwachting van een buitengewone sterke stijging, teleurgesteld zijn.


Eenvoudig cryptocurrencies kopen kan met Bancontact, creditcard of via SEPA banktransfer bij een online handelsplatform. Bij dezelfde website kunt u deze dan ook terug verkopen en/of verhandelen. Lees meer.

19/01/2021 - 04u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram