19 februari 2021

Binance Coin wordt de op twee na grootste crypto na parabolische rally

Binance Coin haalt Tether in en wordt na Bitcoin en Ethereum de op twee na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie.

Binance Coin (BNB), een cryptocurrency uitgegeven door 's werelds grootste crypto handelsplatform Binance, heeft een belangrijke historische mijlpaal bereikt en werd voor het eerst in de geschiedenis de op twee na grootste munt op basis van marktkapitalisatie.

Op het moment van schrijven bedraagt de marktkapitalisatie van BNB $40 miljard, ongeveer $7 miljard hoger dan de grootste stablecoin Tether (USDT), volgens gegevens van Coinmarketcap.

Binance Coin wordt verhandeld voor $264, een stijging van 43% in de afgelopen 24 uur en een torenhoge stijging van 112% in de afgelopen zeven dagen op het moment van schrijven.

Top 5 grootste cryptocurrencies // Bron: Coinmarketcap

Naast een gestuwde groei in marktkapitalisatie, zag BNB ook een grote piek in de dagelijkse handelsvolumes, waardoor het gemiddelde dagelijkse handelsvolume van Binance Coin vandaag een nieuw record bereikte van $14 miljard, een stijging van ongeveer $9 miljard tegenover gisteren.

De toegang van Binance Coin tot de top drie munten op basis van marktkapitalisatie volgt op een enorme rally. BNB noteerde gisteren een grote stijging, beter dan XRP en de zesde grootste munt na Polkadot (DOT), Cardano (ADA).

De stijging van BNB komt te midden van het succes van de op Binance Smart Chain gebaseerde gedecentraliseerde exchange, PancakeSwap. Het gedecentraliseerde financieringsplatform heeft de afgelopen weken een parabolische groei doorgemaakt en heeft gisteren Uniswap ingehaald als de grootste gedecentraliseerde beurs op basis van handelsvolume. Op het moment van schrijven bedraagt ​​het gemiddelde dagelijkse handelsvolume van PancakeSwap $1,6 miljard, vergeleken met $1,2 miljard bij Uniswap, volgens gegevens van CoinGecko.

Binance CEO Changpeng Zhao merkte op dat BNB nieuwe recordhoogtes heeft bereikt, niet alleen in termen van fiat, maar ook met betrekking tot 's werelds grootste cryptocurrency, Bitcoin (BTC). "Van een bescheiden 0,00001 BTC per BNB, zijn we 480x gegroeid ten opzichte van BTC in de afgelopen 3 en een half jaar", schreef Zhao. Hij zei dat de prestaties van BNB tegen BTC het belangrijkste doel van Binance zijn:

“Dit is altijd ons doel geweest, iets sneller groeien dan BTC. Niet door het over te nemen, maar met zoveel moeite die we erin steken, willen we het wat sneller zien groeien. Anders moeten we gewoon BTC kopen en niet meer verder werken."

Nog geen account op het handelsplatform van Binance? Klik hier om u aan te melden en ontvang levenslang 20% extra korting op handelskosten


19/02/2021 - 13u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram