x Oud archief

Binance Futures overtreft BitMEX en heeft nu hoogste liquiditeit op Bitcoin

cryptostheen 2 min lezen

Volgens de gegevens van Skew heeft Binance Futures nu het meest liquide perpetual Bitcoin swapcontract. Het overtrof BitMEX, dat begin oktober door Amerikaanse toezichthouders werd onderzocht.

Liquiditeit van BitMEX en Binance //Skew

In cumulatief dagelijks volume is Binance Futures al de grootste Bitcoin -futuresbeurs. Het verwerkt dagelijks $6,2 miljard, wat hoger is dan Huobi en OKEx, gebaseerd op de gegevens van Skew.

Het cijfer is om twee redenen indrukwekkend. Ten eerste toont het de snelle groei van Binance Futures in een tijdsbestek van 13 maanden.

Ten tweede heeft de exchange naast Bitcoin veel alternatieve cryptocurrencies geïntegreerd in zijn futures -platform. Dat betekent dat het totale dagelijkse volume van de gehele futures exchange veel groter is dan het Bitcoin futures volume.

De abrupte stopzetting van opnames bij OKEx, de rechtszaak tegen BitMEX en de onzekerheid rond grote exchanges leidden tot een algemene stijging van de vraag naar Binance Futures.

Het is niet lang geleden dat BitMEX de meest dominante speler was op de Bitcoin futuresmarkt.

Op 12 mei 2019 zei de CEO van BitMEX, Arthur Hayes, dat de exchange $10 miljard had bereikt in 24u betreft het volume. Destijds steeg de vraag naar BTC en in de volgende twee maanden die volgden, naderde BTC $14.000.

Het dagelijkse volume van BitMEX is echter teruggelopen na het onderzoek van het ministerie van Justitie tegen BitMEX. Het DoJ beschuldigde de exchange van schending van de Bank Secrecy Act en beschuldigde de senior executives van het bedrijf. Waarnemend US advocaat in Manhattan, Audrey Strauss zei:

“Zoals beweerd, hebben deze beklaagden die verplichting geschonden en zich ertoe verbonden een zogenaamd ‘off-shore ’crypto exchange te exploiteren, terwijl ze moedwillig nalaten om zelfs maar een basaal antiwitwasbeleid te implementeren en te handhaven. Door dit te doen, zouden ze BitMEX naar verluidt hebben laten opereren als een platform in de schaduw van de financiële markten. “

Bovenop de gebeurtenissen rond BitMEX, heeft de recente piek in de volatiliteit van Bitcoin het volume van de exchange verder weg geduwd.

Bitcoin futures registreerden met name een aanzienlijke toename in volume omdat het continu beter presteerde dan alternatieve cryptocurrencies.

Ethereum is bijvoorbeeld maandelijks met meer dan 10% gedaald ten opzichte van Bitcoin. Omdat BTC een groter deel van het volume van de cryptocurrency -markt inneemt, zou het volume en de openstaande contracten van de futuresmarkt continu vergroten.

In ieder geval op korte termijn zien analisten de altcoin -markt niet stijgen tegenover Bitcoin. Mohit Sorout, een partner bij Bitazu Capital, zei:

“Je kent de altcoin rally als je er alleen maar memes over ziet, je weet dat het van een klif duikt als iedereen weer over de fundamentels begint te praten.”


[mcrypto id=”8342″]

30/10/2020 – 23u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.