x Oud archief

Binance gaat hefboomlimiet verlagen naar 20x, een dag nadat FTX hetzelfde aankondigt

cryptostheen 2 min lezen

Binance, ‘s werelds grootste cryptobeurs naar handelsvolume, zei dat het de maximale hefboom verlaagt die gebruikers kunnen gebruiken om futures te verhandelen, een dag nadat derivatenbeurs FTX dezelfde verandering aankondigde. De kans is groot dat deze stappen zijn genomen om het ergste van een aankomende regelgevende storm te helpen voorkomen.

Na de invoering van een 20x leverage limiet voor nieuwe gebruikers op 19 juli, bereidt Binance Futures zich voor om binnenkort dezelfde limiet toe te passen voor bestaande gebruikers, kondigde Binance CEO Changpeng Zhao aan.

“We wilden hier geen dingetje van maken,” zei de CEO en merkte op dat de nieuwe beperkingen “in de komende weken” zullen worden toegepast.

Met ingang van afgelopen maandag is het nieuwe gebruikers met geregistreerde accounts op Binance Futures van minder dan 30 dagen verboden om posities te openen met een hefboom van meer dan 20x. De nieuwe hefboomlimieten zullen ook gelden voor bestaande gebruikers met geregistreerde futures-accounts van minder dan 30 dagen, volgens een informatiefiche van Binance.

“Hefboomlimieten voor nieuwe gebruikers zullen pas geleidelijk toenemen na een maand vanaf de registratie,” merkte Binance op.

Gelanceerd in juli 2019, stond het Binance Futures handelsplatform beleggers aanvankelijk toe om hefboomposities te openen met een maximum van 20 keer, wat betekent dat een investering van $1.000 kon worden omgezet in een inzet van $20.000. De beurs verhoogde vervolgens in oktober de maximale hefboom en marge op Bitcoin (BTC) tegenover Tether (USDT) contracten tot 125x, waarbij werd opgemerkt dat handel met een hoge hefboom werd geïntroduceerd met behulp van een “verfijnde risicobeoordelings- en liquidatiemodel”.

“Met een hefboom van 125x kunnen gebruikers met een onderpanddeposito van 100 USDT op Binance Futures 12.500 USDT aan BTC aanhouden,” zei het bedrijf destijds.

Cryptobeurs FTX verlaagt maximum leverage van 101x naar 20x om “verantwoord handelen” aan te moedigen

De nieuwste handelsbeperkingen echoën een recente zet van FTX, een andere gigant onder de cryptocurrency exchanges. Het bedrijf kondigde zondag officieel een verlaging van de maximale hefboom aan van 101x naar 20x. “Nogmaals, dit zal een minieme fractie van de activiteit op het platform raken, en hoewel veel gebruikers hebben aangegeven dat ze het leuk vinden om de optie te hebben, gebruiken maar heel weinig het,” merkte FTX-oprichter en CEO Sam Bankman-Fried op.

De nieuwe beperkingen kwamen na een vrijdag gepubliceerd artikel in The New York Times waarin werd beweerd dat risicovolle handelsmogelijkheden die werden aangeboden op FTX en andere cryptobeurzen zoals Binance en BitMEX een crash van de cryptomarkt in mei veroorzaakten.

[mcrypto id=”8417″]

26/07/2021 – 21u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.