17 november 2021

Binance is naar verluidt $300 miljard waard

Binance zou, als het een beursgenoteerd bedrijf was, de 25e grootste onderneming ter wereld zijn.

Binance is zonder twijfel één van de grootste cryptobedrijven ter wereld. Dit werd bevestigd in een recent rapport van Wall Street Journal waar insiders bij het bedrijf onthulden dat de door CZ geleide beurs een waardering van maximaal $300 miljard zou kunnen hebben, waardoor het op gelijke voet zou staan met populaire bedrijven zoals Adobe, Disney en Netflix als het een beursgenoteerd bedrijf was.

Binance faciliteert meer transacties dan rivaliserende cryptobeurzen

Volgens het rapport is de geschatte waardering van het bedrijf gebaseerd op de vergoedingen die door de beurs worden gegenereerd. Uit de beschikbare gegevens van Coingecko blijkt dat de beurs dagelijks meer dan $30 miljard aan contante handel verwerkt en ook bijna $80 miljard aan transacties in derivaten.

Om een duidelijker inzicht te krijgen, verwerkte de cryptobeurs de afgelopen 24 uur op enkel de spotmarkt voor ongeveer $37 miljard aan transacties. Andere beurzen in de top 5, cumulatief, waren slechts in staat om bijna de helft van zijn dagelijkse transactievolume te verwerken.

Binance en de problemen met regelgevers

Voor een bedrijf van deze omvang als één van de grootste financiële giganten is het een feit dat regelgevers over de hele wereld hun ogen gericht hebben op de manier waarop het zaken doet.

Hoewel de beurs momenteel ongeveer 3000 mensen over de hele wereld in dienst heeft, wordt ze achterna gelopen door het ontbreken van een fysiek hoofdkantoor, omdat financiële regelgevers in landen als Nigeria, China, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Singapore, Zuid-Afrika, enz. hun burgers hebben afgeraden om de beurs te gebruiken.

In de afgelopen tijd heeft Binance echter geprobeerd om betere relaties met toezichthouders te onderhouden door middel van verschillende initiatieven, met één van hen is de recente registratie in Noord-Ierland.

De grootste cryptocurrency exchange op basis van volume, registreerde in oktober van dit jaar met 171 miljoen bezoekers het hoogste webverkeer onder alle cryptobeurzen.

In een ander rapport van Chainalysis werd onthuld dat gedecentraliseerde cryptobeurzen - zoals Uniswap (UNI), Curve (CRV) en PancakeSwap (CAKE) - momenteel hun gecentraliseerde tegenhangers aan het ontgroeien zijn, aangezien hun belang het laatste jaar massaal is gestegen door de sterke opkomst van de DeFi sector.

Binance roept op tot wereldwijde regulering van cryptomunten en lanceert campagne: "Crypto Is Evil"

Cryptobeurs Binance heeft opgeroepen tot "wereldwijde regelgevende kaders voor cryptomarkten." Het bedrijf heeft ook een "Crypto Is Evil" advertentiecampagne gelanceerd met "10 fundamentele rechten voor gebruikers van cryptocurrencies."

Dezelfde advertentie verscheen in belangrijke publicaties, zoals de Washington Post, de New York Times en de Financial Times.

Een deel van de advertentie luidt: "Als het op crypto aankomt, laat je dan niet misleiden door de krantenkoppen. Er is een wereld voorbij Bitcoin en Dogecoin, een wereld waar financiële mogelijkheden voor iedereen toegankelijk zijn, niet alleen voor de bevoorrechte enkeling. Crypto is van ons allemaal." Ook worden alle 10 fundamentele rechten opgesomd, die ook op de website yourcryptorights.com te lezen zijn.

Nog geen account op het handelsplatform van Binance? Klik hier om u aan te melden en ontvang levenslang 20% extra korting op handelskosten


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram