x Oud archief

Binance kondigt fonds van $1 miljard aan om de groei van Binance Smart Chain te stimuleren

cryptostheen 1 min lezen

‘s Werelds meest toonaangevende cryptobeurs, Binance, heeft een stimuleringsfonds van $1 miljard aangekondigd om de ontwikkeling van projecten in het Binance Smart Chain ecosysteem verder te versnellen.

Volgens de officiële release, zal het programma worden verdeeld in vier groepen, die elk gericht zijn op verschillende doelen en uitdagingen.

Het programma voor talentontwikkeling is $100 miljoen waard en is gericht op het mentoren van communities voor startende ontwikkelaars, het verstrekken van academische beurzen aan instellingen en het ondersteunen van onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten rond crypto en blockchain.

Het stimuleringsprogramma voor meer liquiditeit is ook $100 miljoen waard en zal aanbieders van liquiditeit belonen die gedecentraliseerde financieringsprotocollen (DeFi) ondersteunen die zijn gebouwd op BSC.

Het programma gericht op gevorderde ontwikkelaars krijgt $300 miljoen toegewezen en is verder onderverdeeld in twee subcategorieën – $100 miljoen voor het uitvoeren van hackathons, bug bounties en ontwikkelingsprogramma’s, en $200 miljoen voor het laten groeien van 100 gedecentraliseerde apps (dApps) die bovenop BSC zijn gebouwd.

Het laatste programma, het investerings- en groeiprogramma, vormt met $500 miljoen het grootste deel van het fonds. Het is bedoeld om te investeren in startups op verschillende gebieden, waaronder gedecentraliseerd computergebruik, gaming, metaverse, virtual reality, artificiële intelligentie en op blockchain gebaseerde financiële diensten.

“De groei van de Binance Smart Chain heeft meer dan 100 miljoen DeFi-gebruikers aangetrokken met slechts een initiële financiering van $100 miljoen.” zei Binance CEO Changpeng ‘CZ’ Zhao. “Met de nieuwe bijdrage van $1 miljard, kan het de traditionele financiële wereld verstoren en de wereldwijde massa adoptie van digitale activa versnellen om het allereerste blockchain ecosysteem met een miljard gebruikers te worden.”

Eerder dit jaar vertelde Zhao in een interview dat hij zich steeds meer is gaan richten op BSC, dat hij hoopt te ontwikkelen tot een platform dat lijkt op Ethereum (ETH).

“We willen zo’n 20.000 of meer actieve projecten hebben, echte projecten op BSC. Dat is zo’n beetje het laagste doel dat we willen bereiken in het komende jaar of twee,” zei hij toen.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.