x Oud archief

Binance krijgt eindelijk een hoofdkantoor nu toezichthouders decentrale werkplekken afkeuren

cryptostheen 1 min lezen

Na een hoop regelgevende kritiek over het ontbreken van een fysiek hoofdkantoor waar ook ter wereld, heeft Changpeng Zhao, de CEO van Binance, de grootste cryptocurrency exchange ter wereld, onthuld dat de beurs zich binnenkort in een gecentraliseerd hoofdkwartier zal vestigen.

Binance mist een fysiek hoofdkantoor

Binance, vier jaar geleden opgericht, heeft ondanks zijn gecentraliseerde kader geprobeerd om grotendeels als een gedecentraliseerd platform te opereren. Toezichthouders in het Verenigd Koninkrijk en andere landen hebben het ontbreken van een hoofdkantoor als een belangrijk punt genoemd en hebben gebruikers van het cryptobedrijf herhaaldelijk gewaarschuwd om op te houden het te gebruiken omdat niemand verantwoordelijk kan worden gesteld in het geval dat het bedrijf de boeken zou neerleggen.

Volgens CZ is de plotselinge beslissing echter ingegeven door de noodzaak om de toezichthouders tevreden te stellen. Hij zei: “De toezichthouders vragen ons waar ons hoofdkantoor is en ons antwoord is, dat we geen hoofdkantoor hebben. Dat valt niet goed in de aarde bij de regelgevers. Ze weten niet hoe ze met ons moeten samenwerken. Soms denken ze zelfs dat we onbetrouwbaar zijn.”

Binance gaat opereren als een gebruikelijke gecentraliseerde exchange

Interessant is dat de cryptobeurs zich aanvankelijk registreerde bij de Kaaimaneilanden en naar verluidt ook een werkplek had op Malta. Het heeft echter nooit een licentie gekregen van één van deze jurisdicties. Het gebrek aan licenties is wat Zuid-Afrika, Singapore en anderen hebben aangehaald als reden waarom het bedrijf niet welkom is.

Zhao onthulde verder dat “voor de gecentraliseerde beursactiviteiten, we gecentraliseerd moeten zijn. We moeten een gecentraliseerde entiteit achter ons hebben met duidelijke investeerders, een goed bestuur, zeer transparante KYC/AML-procedures en sterke risicocontroles.”

Het is belangrijk om op te merken dat alle recente maatregelen van Binance om aan de regelgeving te voldoen, worden gedaan om de toekomst van de beurs te garanderen.

De cryptobeurs heeft een zekere mate van betrokkenheid bij dit streven getoond door het verlagen van haar hefboomlimieten en het mandaat dat al haar gebruikers het know-your-customer (KYC) beleid omarmen voordat ze genieten van haar diensten. Daarnaast omarmt het manieren om witwassen van geld tegen te gaan om zo beschuldigingen tegen het handelsplatform te bestrijden.

[mcrypto id=”8417″]

18/09/2021 – 14u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.