x Oud archief

Binance krijgt wettelijke goedkeuringen in Bahrein en Canada om cryptodiensten aan te bieden

cryptostheen 1 min lezen

Binance, dat ‘s werelds grootste cryptocurrency exchange runt, heeft groen licht gekregen van toezichthouders in Bahrein en Canada om zijn filialen in de twee landen te laten opereren.

Het cryptobedrijf kondigde eerder deze week aan dat het in feite goedkeuring had verkregen van de centrale bank van Bahrein om zich te vestigen als een officiële dienstverlener in crypto-activa.

Binance zei dat het nog steeds het volledige aanvraagproces moet voltooien, dat naar verwachting “te zijner tijd” zal worden afgesloten. Als het wordt afgerond, zou Bahrein het eerste land binnen de regio Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA) worden dat regelgevende goedkeuring verleent aan een entiteit van Binance.

“De Centrale Bank van Bahrein heeft leiderschap en vooruitziendheid getoond in het aanpakken van crypto als een toekomstige activaklasse,” zei miljardair Changpeng Zhao, oprichter en CEO van Binance. “De goedkeuring erkent de inspanning van Binance om volledig te voldoen aan de wettelijke vereisten en onze inzet om werkzaamheden en activiteiten in Bahrein te verankeren.”

Zhao kondigde op dezelfde dag op Twitter ook aan dat een aparte entiteit van Binance is geregistreerd bij de financiële inlichtingendienst van Canada, het Financial Transactions and Reports Analysis Centre of Canada (FINTRAC). De entiteit, genaamd Binance Canada Capital Markets, zal diensten aanbieden die betrekking hebben op cryptomunten, vreemde valuta en geldoverdrachten.

De aanvraag en registratie maken deel uit van de extra inspanningen door Binance om een “volledig gereguleerde gecentraliseerde” cryptobeurs te worden. Het bedrijf heeft de naleving van lokale regelgevingen sterk opgedreven nadat het de aandacht trok van financiële toezichthouders over de hele wereld over zijn gedecentraliseerde bedrijfsstructuur en gebrek aan de juiste bedrijfsvergunningen.

Eén van de belangrijke maatregelen die Binance heeft genomen is het actief zoeken naar een locatie om zijn formele hoofdkantoor te vestigen. Het bedrijf is naar verluidt in gesprek met toezichthouders in Dubai om een hoofdkantoor in de Verenigde Arabische Emiraten op te richten.

Vorige week tekende Binance een samenwerkingsovereenkomst met de Dubai World Trade Centre Authority om een internationaal ecosysteem voor digitale activa te vormen. Het bedrijf heeft ook Richard Teng, de voormalige CEO van Binance Singapore, benoemd tot regionaal hoofd voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.