22 december 2021

Binance sluit zich aan bij nieuwe crypto hub van het Dubai World Trade Centre

Binance zal cryptobeurzen en bedrijven helpen om in samenwerking met de lokale overheid een licentie te krijgen in Dubai.

's Werelds grootste cryptocurrency handelsplatform, Binance, is één van de eerste exchanges die zich aansluiten bij een nieuwe crypto hub die is opgericht door de Dubai World Trade Centre Authority (DWTCA).

Binance kondigde officieel aan dat het een overeenkomst had ondertekend met de DWTCA, een dag nadat er officieel een uitgebreide zone voor crypto in Dubai werd aangekondigd.

De Verenigde Arabische Emiraten blijft zich ontpoppen als één van 's werelds grootste jurisdicties die de crypto-industrie omarmt nu de regering van Dubai een nieuw initiatief heeft om lokale ontwikkeling en regulering van cryptomunten te ondersteunen.

"Het World Trade Center zal een nieuw regelgevingskader van wereldklasse voor het wetgevings- en handhavingsbeleid inzake virtuele activa opleveren en er toezicht op houden", luidt een verklaring.

Als onderdeel van zijn lidmaatschap van het initiatief zal Binance de autoriteit helpen de visie te schetsen van "het versnellen van de opzet van een nieuwe industriehub voor wereldwijde virtuele activa," zei het bedrijf in de aankondiging.

Binance zal ook helpen bij het bevorderen van de inzet van Dubai voor het opzetten van een nieuw internationaal ecosysteem voor digitale activa om economische groei op lange termijn mogelijk te maken met digitale innovatie, zei het bedrijf, eraan toevoegend:

"Binance gelooft dat de nieuwe agenda van Dubai zal bijdragen aan de groei van de wereldeconomie. Het doel is om cryptobeurzen, bedrijven die diensten op het gebied van blockchain en gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) aanbieden, en een breed scala aan digitale valuta en activa te helpen om een licentie te krijgen in Dubai."

Binance CEO Changpeng Zhao is de laatste tijd geïnteresseerd geraakt in regelgevende ontwikkelingen rond cryptomunten in Dubai. Hij was één van de eerste mensen in de crypto community die maandag een bericht had gepost over het nieuwe initiatief van DWTCA. Zhao kocht naar verluidt in oktober ook zijn eerste huis in Dubai.

De samenwerking van Binance met de DWTCA zou een zeer belangrijke stap kunnen zijn voor de cryptobeurs, aangezien het bedrijf eerder dit jaar moeite heeft gehad om relaties op te bouwen met verschillende wereldwijde financiële toezichthouders die de beurs bewust in een negatief daglicht plaatsten.

Zoals eerder gemeld, moest Binance enkele diensten opschorten te midden van tientallen wereldwijde financiële toezichthouders die waarschuwingen uitvaardigden tegen de cryptobeurs. Sommige van de landen die de activiteiten van Binance hebben gemarkeerd zijn Duitsland, Italië, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Japan, Polen en anderen.

Nog geen account op het handelsplatform van Binance? Klik hier om u aan te melden en ontvang levenslang 20% extra korting op handelskosten


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram