x Oud archief

Binance Smart Chain begint sterker te concurreren tegenover Ethereum

cryptostheen 2 min lezen

Binance Smart Chain (BSC) begint Ethereum (ETH) op een aantal belangrijke netwerk-prestraties te evenaren, maar het is allemaal afhankelijk van één enkele applicatie, volgens het gepubliceerde rapport van DappRadar.

“In januari bereikte BSC nieuwe hoogten in termen van transactievolumes en unieke actieve wallets. Als de trend zich in februari voortzet, zou BSC de nummer één blockchain kunnen worden in termen van transactievolume ”, vatten de onderzoekers samen.

In januari bedroeg het totale transactievolume op BSC ongeveer $15 miljard. Dit is aanzienlijk hoger dan in voorgaande maanden.

Binance Smart Chain transactievolume // Bron: Dappradar

Maar Binance Smart Chain heeft zo te zien al zijn eieren in één mand gelegd. Van de 66 op BSC gebaseerde gedecentraliseerde applicaties (dApps) die door DappRadar worden gevolgd, is Venus (XVS) verantwoordelijk voor meer dan 90% van het totale transactievolume. Met alleen al in de eerste 10 dagen van februari waarbij $24 miljard aan waarde is overgedragen, is het nu de grootste dapp (van alle blockchains) op basis van deze statistiek.

Ter vergelijking: de op Ethereum gebaseerde dapp Curve, die momenteel de op één na grootste dapp is in alle blockchains, heeft in dezelfde periode iets meer dan $18 miljard gegenereerd.

Er zijn enkele grote verschillen tussen Ethereum en Binance Smart Chain. De eerste heeft een veel groter ecosysteem met transactienummers die breder verspreid zijn over een groter aantal dApps. Het is ook volledig gedecentraliseerd met duizenden ontwikkelaars. Binance Smart Chain daarentegen wordt ondersteund door een gecentraliseerde entiteit en heeft gecentraliseerde elementen om het mogelijk te maken zoveel transacties tegen zo lage kosten te verwerken.

Een dergelijke snelle groei is er echter in geslaagd om Binance Coin (BNB) de ruimte in te sturen. Onlangs bereikte het token een nieuwe recordhoogte van $100 en gisteren zette het zijn rally voort tot ongeveer $140.

Transactievolumes dApps // Bron: Dappradar

Hoewel PancakeSwap, een andere ‘killer dapp’ op BSC, niet kan opscheppen over vergelijkbare prestaties in termen van transactievolumes, staat het op de tweede plaats door het totale aantal dagelijkse actieve wallets – met slechts 12.000 gebruikers minder dan Uniswap.

“De redenen voor een dergelijke stijging kunnen zijn dat PancakeSwap onlangs meer gamification heeft toegevoegd, door non-fungible tokens (NFT’s), profielen en teams toe te voegen”, merkten de onderzoekers op, en voegden eraan toe: “Door deze speelse elementen willen ze nieuwe gebruikers in het DeFi ecosysteem terwijl ze vroegtijdig toegang krijgen tot liquiditeitspools en exclusieve digitale verzamelobjecten.”

In de nabije toekomst is PancakeSwap ook van plan zijn topgebruikers te belonen met governance credits.

Hoewel de native dApps van BSC op zichzelf al grote resultaten laten zien, werkt Binance ook actief aan de uitbreiding van zijn ecosysteem. Het handelsplatform heeft bijvoorbeeld een fonds van $10 miljoen aangekondigd om projecten op Polkadot te ondersteunen en $2,4 miljoen aan financiële hulp voor Plasm Network.


[mcrypto id=”8417″]

12/02/2021 – 14u45
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.