x Oud archief

Binance verbrandt $400 miljoen aan BNB tokens door behaalde winst in Q2 van bijna $2 miljard

cryptostheen 1 min lezen

De grootste cryptocurrency exchange Binance heeft zijn 16e driemaandelijkse Binance Coin (BNB) burn voltooid, waarbij meer dan $390 miljoen van de cryptomunt terug werd ingekocht en vervolgens vernietigd.

Op zondagavond meldde Binance dat het 1.296.728 BNB had vernietigd met een waarde van iets minder dan $400 miljoen op dat moment.

De cryptobeurs noteerde nog eens 5.163 BNB die werden vernietigd via zijn Pioneer Burn Program – een stimulans die tot doel heeft gebruikers te helpen die tokens hebben verloren door (eerlijk) foutieve transacties naar programmeerbare contracten (smart contracts).

Binance dekt de verliezen en geeft de tokens onder specifieke omstandigheden terug aan gebruikers. Deze munten worden vervolgens afgetrokken van de driemaandelijkse burn door de exchange.

Binance heeft toegezegd om elk kwartaal 20% van de winst van de cryptobeurs te verbranden, waarbij de laatste verbranding suggereert dat de beurs in het tweede kwartaal van 2021 een winst van $2 miljard zou kunnen hebben behaald.

De laatste verbranding is de op één na grootste in de geschiedenis van Binance Coin, na het evenement met maar liefst $600 miljoen aan BNB die in maart werd vernietigd.

Ondanks de omvang van de burn, lijkt de gebeurtenis weinig impact te hebben gehad op de markt, met prijzen die zijwaarts bewogen tijdens het weekend.

Op het moment van schrijven is BNB meer dan 6% gedaald naar $282,91, de daling is wellicht te wijten sinds de rest van de markt deze ochtend in het rood begon te handelen. Het is momenteel 58% gedaald ten opzichte van de all-time high van $686 op 10 mei, maar is nog steeds een indrukwekkende 1.550% gestegen in het afgelopen jaar.

Binance is recentelijk op meerdere fronten in gevecht geweest met toezichthouders, met aanzienlijke druk vanuit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Hong Kong.

In het Verenigd Koninkrijk hebben een aantal banken hun klanten verboden om transacties uit te voeren met de beurs, omdat de financiële toezichthouder van het land streng optreedt tegen zogezegde ongereguleerde handelsplatformen voor cryptocurrencies.

Op vrijdag stopte Binance plotseling met de verkoop van zijn aandelentokens.

[mcrypto id=”8417″]

19/07/2021 – 21u40
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.