x Oud archief

Binance vernietigt dit kwartaal bijna $640 miljoen aan BNB

cryptostheen 1 min lezen

Burning verwijst naar het proces waarbij er een bepaalde hoeveelheid cryptomunten permanent uit circulatie wordt genomen, waardoor het aanbod ervan afneemt (deflatoir) en de prijs ervan mogelijk stijgt.

Toen de toonaangevende cryptobeurs de Binance Coin (BNB) in 2017 lanceerde, verbond het zich ertoe om in totaal 100 miljoen BNB tokens te verbranden, d.w.z. 50% van zijn totale supply. De 40% voorraad van BNB was oorspronkelijk toegewezen aan het team van het bedrijf.

De nieuwste burn – Binance zijn 17e driemaandelijkse BNB burn – is de grootste ooit in termen van fiat, maar deze keer niet door het aantal munten. Dit komt omdat de prijs van BNB tijdens het derde kwartaal met 58% is gestegen, van ongeveer $305 naar $480.

Het bedrijf heeft tot nu toe 16,60% van de voorraad verbrand. Binance verbrandt BNB elk kwartaal op basis van zijn handelsvolumes van het vorige kwartaal.

Zoals gemeld, verbrandde Binance in het tweede kwartaal voor $393 miljoen aan BNB en in het eerste kwartaal van 2021 voor $595 miljoen.

Historische prijsgrafiek van Binance Coin (BNB) // Bron: Coingecko

De koers van BNB steeg met een magere 2% na de aankondiging van de burn, alvorens zelfs dergelijke bescheiden winsten snel weer af te bouwen. Vorige week noteerde BNB een koersstijging met dubbele cijfers na de aankondiging van een fonds van $1 miljard voor de verdere ontwikkeling van de Binance Smart Chain.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.