27 april 2021

Binance voegt aandelen van Apple, Microsoft en MicroStrategy toe als verhandelbare tokens

Binnenkort kunt u aandelentokens van Apple, Microsoft en MicroStrategy verhandelen op het crypto handelsplatform van Binance.

Cryptocurrency exchange Binance zal de komende week geleidelijk tokenized aandelen van technologiegiganten Apple (AAPL), Microsoft (MSFT) en MicroStrategy (MSTR) op zijn handelsplatform beschikbaar stellen, volgens een gepubliceerde aankondiging die werd gedeeld in onze Telegram community.

Net als bij stablecoins, zijn stocktokens of aandelentokens gekoppeld aan bepaalde onderliggende activa - in dit geval aandelen - en weerspiegelen ze dus ook hun prijzen. Volgens de aankondiging vertegenwoordigt elk aandelentoken dat op Binance wordt vermeld één gewoon deel van het relevante aandeel.

Ondertussen zullen de aandelentokens volledig worden ondersteund door de "echte" aandelen van de overeenkomstige bedrijven die worden beheerd door de Duitse financiële dienstverlener CM-Equity AG. Houders van aandelentokens komen dus volledig in aanmerking voor rendement op de onderliggende aandelen, inclusief mogelijke dividenden.

Geleidelijke uitrol

Alle drie de aandelentokens worden vermeld in handelsparen met Binance USD (BUSD) stablecoin. MicroStrategy (MSTR / BUSD) werd als eerste op 26 april, om 11.30 uur toegevoegd.

Apple (AAPL / BUSD) wordt genoteerd op woensdag 28 april om 11.30 uur. Ten slotte zal de handel in aandelen van Microsoft (MSFT / BUSD) op dezelfde tijd live gaan op vrijdag 30 april. De verhandeling van de nieuwe aandelentokens vindt plaats op traditionele beursuren.

“Het verhandelen van aandelentokens is niet beschikbaar voor inwoners van het vasteland van China, Turkije, de Verenigde Staten en andere beperkte rechtsgebieden, zoals uiteindelijk bepaald door CM-E. Geïnteresseerde handelaren kunnen alleen tokenized aandelen verhandelen nadat ze aan alle vereiste Know-Your-Customer en andere relevante vereisten hebben voldaan,” voegde Binance toe.

Zoals DutchCryptoNews eerder meldde, worden traditionele aandelen de laatste tijd actief geïntegreerd in op cryptocurrency gerichte ecosystemen.

Binance maakte eerder deze maand een uitstapje naar de tokenized aandelenhandel. Tesla (TSLA), de autofabrikant onder leiding van Elon Musk, was het allereerste bedrijf op de lijst. Daarnaast heeft het fractionele aandelen van rivaliserende cryptocurrency exchange Coinbase (COIN) toegevoegd die op 14 april openbaar werd gemaakt.

Onder toezicht van regelgevers

De toonaangevende cryptobeurs is onder nieuw toezicht van de regelgevende instanties gekomen over zijn nieuwe producten dat de aandelenhandel zou moeten democratiseren. Verschillende Europese toezichthouders, waaronder de Britse Financial Conduct Authority (FCA) en het Duitse BaFin, onderzoeken of Binance de effectenregelgeving naleefde voordat ze de handel in aandelentokens lanceerden.

Nog geen account op het handelsplatform van Binance? Klik hier om u aan te melden en ontvang levenslang 20% extra korting op handelskosten


27/04/2021 - 03u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram