11 februari 2022

Binance waagt zich in de mainstream media met een belang van $200 miljoen in Forbes

Binance, 's werelds grootste cryptocurrency exchange, doet een strategische investering van 200 miljoen dollar in Forbes, het 104 jaar oude tijdschrift.

Binance, 's werelds grootste cryptobeurs naar handelsvolume, doet een investering van $200 miljoen in tijdschrift en digitale uitgever Forbes.

Volgens CNBC zal de strategische investering Binance één van de twee grootste eigenaren van Forbes maken, waarbij de beurs ook twee van de negen totale bestuurszetels krijgt als onderdeel van het plan van de uitgever om te fuseren met een openbaar verhandelde SPAC (special-purpose acquisition company), Magnum Opus Acquisition Limited.

Na de fusie zal Forbes aan de New York Stock Exchange worden genoteerd onder de ticker FRBS.

Forbes CEO Mike Ferdele zei in een verklaring bij de aankondiging:

"Met de investering van Binance in Forbes beschikken we nu over de ervaring, het netwerk en de middelen van 's werelds grootste cryptobeurs en één van 's werelds meest succesvolle blockchain innovators."

Forbes beschrijft zichzelf als een "wereldwijd mediabedrijf, gericht op zaken doen, investeringen, technologie, ondernemerschap, leiderschap en lifestyle."

Het mediabedrijf staat bekend om zijn ranglijst van wereldwijde miljardairs, hoewel Binance CEO Changpeng 'CZ' Zhao de lijst nog niet heeft gehaald; de Billionaires Index van concurrent Bloomberg schat zijn rijkdom op $96 miljard.

De investering door Binance weerspiegelt de groeiende slagkracht van de crypto-industrie, die miljoenen heeft gestoken in lobbyen, sportsponsoring en overnames. De fusies en overnames strekken zich nu in toenemende mate uit tot buiten de nauwe grenzen van de industrie; vorige maand werd gemeld dat cryptobeurs BitMEX Bankhaus von der Heydt wil overnemen, één van de oudste banken in Duitsland.

Interessant genoeg komt de deal iets meer dan een jaar nadat Binance een aanklacht indiende tegen Forbes.

In november 2020 diende Binance een aanklacht wegens smaad in tegen Forbes en twee verslaggevers over een verhaal met de titel 'Gelekt Tai Chi document onthult het ingewikkelde plan van Binance om regelgevers te omzeilen'. De beurs beweerde dat het artikel "talrijke valse, misleidende en lasterlijke verklaringen over Binance" bevatte. Zhao ontkende de beschuldigingen in het rapport in een sindsdien verwijderde tweet, waarbij hij ze afdeed als FUD en opmerkte dat "het hele artikel draait om een document van een derde partij" dat niet door een werknemer van Binance is geproduceerd. "Iedereen kan een strategisch document produceren," zei Zhao toen, "maar het betekent niet dat Binance ze volgt."

Binance liet de rechtszaak een jaar geleden stilletjes vallen.

In een verklaring waarin de investering van Binance in Forbes werd aangekondigd, zei Zhao:

"Naarmate web3 en blockchaintechnologie verder groeien en de cryptomarkt volwassen wordt, weten we dat media een essentieel element zijn om wijdverspreid begrip en educatie op te bouwen onder consumenten."

Nog geen account op het handelsplatform van Binance? Klik hier om u aan te melden en ontvang levenslang 20% extra korting op handelskosten


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram