3 december 2020

Bitcoin arriveert op Wall Street: S&P Dow Jones lanceert Crypto Indexen in 2021

BREAKING! Adoptie in raketmodus! In de laatste grote stap voor crypto in de traditionele financiering, zal de S&P een index lanceren van 550 cryptocurrencies vanaf volgend jaar.

S&P Dow Jones Indices (S&P DJI), een joint venture tussen S&P Global, de CME Group en News Corp, zal in 2021 cryptocurrency-indexen introduceren, zo heeft het nog maar net bevestigd.

In een persbericht op 3 december beschreef S&P Dow Jones Indices Bitcoin en altcoins als een "opkomende activaklasse".

Bitcoin en altcoins bereiken Wall St. Finance

Het bedrijf zal samenwerken met Lukka, een Amerikaanse blockchain-gegevensprovider, om de indexen te lanceren, die 550 gerapporteerde cryptocurrencies zullen dekken.

"Nu digitale activa zoals cryptocurrencies een snel opkomende activaklasse worden, is de tijd rijp voor onafhankelijke, betrouwbare en gebruiksvriendelijke benchmarks", aldus Peter Roffman, Global Head of Innovation and Strategy bij S&P DJI, in het persbericht.

"We zijn verheugd om samen te werken met Lukka, die een voortrekkersrol heeft gespeeld op het gebied van datadiensten voor digitale activa, om meer transparantie in deze opkomende sector te bevorderen."

De verhuizing markeert de laatste toezegging van Wall St. om Bitcoin en andere digitale valuta te omarmen, wat de interesse van de institutionele sfeer onderstreept.

"Onze samenwerking met S&P DJI is weer een mijlpaal die de kloof overbrugt tussen het crypto-systeem en traditionele financiële diensten", voegt Robert Materazzi, CEO van Lukka, toe.

“In een snel opkomende industrie, is het van het grootste belang om te bouwen aan institutionele normen bij het werken met zeer gerespecteerde merken, zoals S&P DJI. Lukka is verheugd om te helpen bij het stimuleren van voortdurende innovatie in samenwerking met S&P DJI. "

De release heeft niet aangegeven welke specifieke cryptocurrencies zullen worden gedekt of de methodologie achter hun keuze of dit op basis van marktkapitalisatie zal gebeuren.

De stap komt terwijl Bitcoin nieuwe recordhoogtes neerzet op verschillende beurzen en weerstand uitdaagt op $20.000.


Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

03/12/2020 - 16u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram