x Oud archief

Bitcoin bereikt allerhoogste prijs ooit van meer dan $26.500

cryptostheen 2 min lezen

Update 18u00: Bitcoin bereikte vandaag opnieuw een allerhoogste prijs van $28.380, ongeveer $9.000 hoger dan de prijs van Bitcoin in 2017, en ongeveer $4.000 hoger dan de prijzen die twee dagen geleden werden waargenomen.

$26.963! Bitcoin heeft een nieuw record ooit bereikt, zelfs hoger dan het record aller tijden van de resem records van de afgelopen maanden. Bitcoin weet voorlopig niet te stoppen.

Vandaag bereikte Bitcoin $26.963, volgens de Binance spotprijs-grafiek. Nadat het tijdens de feestdagen gedaald was tot onder de $25.000, sprong Bitcoin gisteren van ongeveer $24.900 in de middag naar $25.200 en bracht de rest van de middag langzaam door naar $26.000. In een uitbarsting van energie brachten handelaren gisterenavond de prijs omhoog van $25.900 naar $26.960 afgelopen nacht, en (voor nu) de nieuwe recordhoogte van Bitcoin (BTC).

De prijs van Bitcoin is op het moment van schrijven nog steeds $26.650. Dat is een stijging van 7,40% in de afgelopen 24 uur.

De marktkapitalisatie van Bitcoin is momenteel $494 miljard, volgens gegevens van Coinmarketcap. Daarmee heeft Bitcoin zowel Visa als Mastercard overtroffen in termen van marktkapitalisatie.

De marktkapitalisatie van Bitcoin is $494 miljard, 34 miljard dollar hoger dan die van de aandelen in Visa, het 12e grootste activum op basis van marktkapitalisatie, dat $460 miljard is. De marktkapitalisatie van Mastercard, het 17e grootste activum op basis van marktkapitalisatie, is $332 miljard.

Bitcoin komt dichtbij van het omdraaien van het op één na grootste activum op basis van marktkapitalisatie, klasse B-aandelen in Berkshire Hathaway, die een marktkapitalisatie van $531,4 miljard hebben. Dit betekent dat Bitcoin een extra $36 miljard aan zijn marktkapitalisatie moet toevoegen.

De marktkapitalisatie van Bitcoin wordt berekend door de prijs, $26.650, te vermenigvuldigen met het totale aantal Bitcoin in omloop, 18.582.056. Om Berkshire Hathaway om te draaien, zou Bitcoin een prijs van $28.602 moeten bereiken.

Dit zou de CEO van Berkshire Hathaway, Warren Buffett, zeker niet amuseren, die Bitcoin eerder heeft afgedaan als ‘rattengif in het kwadraat’.

BTC / USD – Coinmarketcap.com

Waarom Bitcoin tijdens deze feestdagen blijft doorstijgen, is een raadsel. Maar de afgelopen maanden is de algemene gedachte dat institutionele beleggers enorme hoeveelheden Bitcoin hebben opgekocht. MicroStrategy heeft ongeveer $1 miljard in Bitcoin gekocht, MassMutual nog eens $100 miljoen en SkyBridge Capital $25 miljoen.

Institutionele investeringen // Bron: BitcoinTreasuries.org

[cryptocurrency_widget type=”accordion” template=”info” color=”black” assets=”BTC~USD,ETH~USD” start_expanded=”false” api=”cryptocompare.com” realtime=”false” animation=”disabled”]

Bitcoin bulls blijven sterk, ondanks kleine daling

Naar aanleiding van de eindejaarsperiode duiken we iets vaker weg van de schermen. Wij kijken er alvast naar uit u in 2021 opnieuw te mogen dienen met crypto (gerelateerde) actualiteit en ons DCN platform – waarvoor er nog veel vernieuwingen en uitbreidingen op de planning staan. Wij wensen u en uw familie fijne feestdagen toe!


[mcrypto id=”8342″]

27/12/2020 – 05u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.