x Oud archief

Bitcoin breekt all-time high terwijl Tesla $1,5 miljard investeert in BTC

cryptostheen 3 min lezen

Tesla heeft volgens een aanvraag bij de Amerikaanse toezichthouder (SEC) $1,5 miljard in Bitcoin (BTC) geïnvesteerd.

“Daarna hebben we onder dit beleid in totaal $1,50 miljard in Bitcoin geïnvesteerd en kunnen we van tijd tot tijd of op lange termijn digitale activa verwerven en houden”, aldus het verzoekschrift. De aanvraag voegde toe dat Tesla verwacht dat het in de nabije toekomst Bitcoin zal accepteren als betaling voor zijn producten, inclusief zijn auto’s.

De prijs van Bitcoin is dan ook meteen omhooggeschoten op het nieuws, van $39.000 naar $43.800 op het moment van schrijven, waardoor een nieuw allerhoogste record (ATH) werd bereikt.

Prijsgrafiek van Bitcoin (BTC) – laatste 30 dagen // Bron: Coingecko

Deskundigen vonden de gebeurtenis niet verrassend, maar gaven wel toe dat het een belangrijke ontwikkeling is voor de nummer 1 cryptocurrency.

“Mensen hebben eigenlijk gewoon gewacht op het moment dat Elon Musk zou aankondigen dat één van zijn bedrijven een deel van hun activa aan Bitcoin zou toewijzen”, zegt Guy Hirsch, algemeen directeur voor de VS bij eToro.

Hirsch merkte ook op dat het nieuws over Tesla’s belang in Bitcoin slechts enkele dagen na de recente MicroStrategy WorldNow -conferentie naar voren kwam, gericht op het verleiden van institutionele beleggers tot Bitcoin. Tijdens het evenement zei Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, dat hij een “lawine van bedrijven” verwachtte die hun balansen in Bitcoin zouden omzetten. “Het is een verder bewijs dat het slimme geld nog steeds Bitcoin koopt, zelfs toen vele anderen BTC-posities afsloegen terwijl het zijwaarts bleef handelen,” zei Hirsch.

“Musk en Tesla verplaatsen markten op een manier die maar weinig anderen kunnen, en dit is misschien het punt waarop we terugkijken en beseffen dat Bitcoin mainstream is geworden”, voegde hij eraan toe.

Volgens het verzoekschrift heeft Tesla zijn investeringsbeleid in januari bijgewerkt om zijn beschikbare liquide middelen te diversifiëren en het rendement te maximaliseren. Zijn beleid zegt dat het zijn reserves mag investeren in digitale activa, goud, goud ETF’s en andere activa. Het was met dit nieuwe beleid in gedachten dat het zwaar in Bitcoin investeerde.

Het aanbod van Michael Saylor aan Elon Musk

Tesla’s Bitcoin-aankoop komt iets meer dan een maand nadat Saylor van MicroStrategy Elon Musk een uitnodiging had gestuurd om hem zijn playbook voor het kopen van Bitcoin te laten zien. “Als u uw aandeelhouders een gunst van $100 miljard wilt doen, converteer dan de $TSLA-balans van USD naar BTC. Andere bedrijven op de S&P 500 zouden uw voorbeeld volgen en na verloop van tijd zou het uitgroeien tot een gunst van $1 biljoen,” zei Saylor destijds.

Musk antwoordde en vroeg: “Zijn zulke grote transacties zelfs mogelijk?” Het is waarschijnlijk dat hij bedoelde of het mogelijk is om zulke grote hoeveelheden Bitcoin te kopen, niet in termen van het verzenden van grote Bitcoin-transacties.

Het duurde niet lang voordat Musk veel meer begon te tweeten over cryptocurrencies. Op 29 januari veranderde hij zijn Twitter-bio in slechts één woord: #Bitcoin. Hij bevestigde later op Clubhouse dat hij nu een “supporter van Bitcoin” was.

“Ik ben te laat op het feest maar een supporter”, zei hij tegen zijn luisteraars. “Bitcoin staat op het punt brede acceptatie te krijgen door traditionele financiële mensen.”

Musk tweette ook met enige regelmaat over Dogecoin, van memes tot opmerkingen dat het de toekomstige munteenheid van de aarde zal zijn. Terwijl de prijs van Dogecoin omhoog ging als gevolg van Musks ‘grapjes’-tweets, lijkt het erop dat zijn hart – en Tesla’s portemonnee – tenslotte op Bitcoin zijn gericht.

[cryptocurrency_widget type=”accordion” template=”info” color=”black” assets=”BTC~USD,ETH~USD,DOT~USD,LTC~USD,ADA~USD” start_expanded=”false” api=”cryptocompare.com” realtime=”false” animation=”disabled”]

De plotselinge piek in de prijs van Bitcoin (+ 14,5%) weerkaatste ook op de rest van de markten. De prijs van Ethereum is tot nu toe 7% gestegen vandaag, tot $1.734. Polkadot steeg verder met een piek naar $22,83, een stijging vandaag van 17%. Andere grotere cryptocurrencies bewegen rustig verder in het groen, maar zonder opmerkelijke bewegingen.


[mcrypto id=”8342″]

Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

08/02/2021 – 15u45
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.