23 augustus 2021

Bitcoin (BTC) breekt voor het eerst in 100 dagen het prijsniveau van $50.000

Sinds de prijs van Bitcoin eind juni naar $29.000 zakte, heeft deze zich met meer dan 72% hersteld.

De prijs van Bitcoin (BTC) is voor het eerst in meer dan drie maanden boven de $50.000 geklommen.

's Werelds grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie bereikte de grens van $50.000 in de nacht van zondag op maandag en wordt nu verhandeld rond $50.200. De laatste keer dat de prijs van Bitcoin boven de $50.000 bewoog was rond half mei.

De prijsstijging volgt op een aanhoudend marktherstel in de afgelopen weken, nadat BTC in juli tot net onder de $30.000 was gedaald.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin nadert opnieuw de grens van 1 biljoen dollar en staat op 942 miljard dollar, zo blijkt uit gegevens van CoinGecko.

Ondertussen is de prijs van Ethereum (ETH) ook boven de $3.330 gesprongen, het hoogste punt sinds half mei.

BTC / USDT (dagelijkse grafiek) - Binance // Bron: Tradingview

On-chain data en statistieken suggereerden onlangs dat er een ‘supply squeeze’ op komst zou kunnen zijn, met langetermijnhouders en instituties die hun aantal BTC in hun portfolio’s bleven versterken, terwijl de prijzen met een mooie korting bleven staan. Een reeks van higher lows en een positieve daily close hebben het momentum voor BTC aangedreven sinds het werd verhandeld in de $30.000 range.

Ondertussen is de Bitcoin Fear & Greed Index, die gebaseerd is op een uitgebreide analyse van het sentiment onder investeerders, in minder dan een maand omgeslagen van "extreme angst" naar "extreme hebzucht".

Bitcoin Fear & Greed Index // Bron: Alternative.me

De cryptomarkt lijkt deze maand een ommekeer te hebben gemaakt, met de crypto marktkapitalisatie die momenteel rond ruwweg $2,2 biljoen draait, volgens CoinGecko. Daarentegen daalde de gecombineerde marktkapitalisatie onder het niveau van $1,3 biljoen tijdens het dieptepunt van de marktcorrectie in juli.

Terwijl Bitcoin aanvankelijk het herstel van de cryptomarkt eerder deze maand leidde, zijn veel altcoins sindsdien gestegen. Op het moment van schrijven konden Cardano (ADA), Polkadot (DOT) en Solana (SOL) allemaal presteren met dubbelcijferige winsten in de afgelopen week.


23/08/2021 - 13u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram