Dutch Crypto News
22 januari 2021

Bitcoin (BTC) correctie blijft intact, terwijl altcoins stijgen

Bitcoin herstelde zich de afgelopen zeven dagen niet en onderging een nog hevigere correctie. Dit zorgde er echter voor dat veel altcoins in een stroomversnelling kwamen te zitten.

Bitcoin (BTC) slaagde er niet in zich de afgelopen zeven dagen te herstellen en markeerde een verdere daling van ongeveer 8%. De huidige prijs schommelt boven de $33.000 en de dominantie is gedaald tot onder de 65%. Maar voordat we kijken naar wat dit betekent voor de altcoin-markt, laten we eens kijken wat er met BTC precies is gebeurd.

De cryptocurrency begon met handelen boven $35.000 en nam op zaterdag zelfs een kans richting $38.000. De beren hadden echter een andere mening en voorkwamen dat dit gebeurde, waardoor de markt de opeenvolgende dagen in een zijwaarts traject verder ging.

Gisteren namen de zaken echter een ongunstige wending toen de markt binnen een paar uur daalde en Bitcoin ongeveer $5.000 aan waarde verloor. Dit zette zich voort tijdens de handelssessie van vandaag, toen de prijs een dieptepunt bereikte van ongeveer $28.800. De stieren hergroepeerden zich en voorkwamen op het nippertje een candle close van de 4 uur dicht onder de $30.000 en slaagden erin zich te herstellen tot waar we momenteel staan ​​rond de $33.600.

XBT / USD (4-uursgrafiek) - Kraken (TV)

Tussendoor gebeurde er echter veel op de altcoin-markt. Ethereum doorbrak op enkele exchanges zijn voormalige hoogste punt ooit boven $1430, munten met een grote marktkapitalisatie zoals LINK en Polkadot zagen ook sterke stijgingen. Cumulatief verminderde dit de dominantie van Bitcoin tot ongeveer 64,66%, verder is het dus zeer interessant om te zien hoe de zaken zich vanaf hier zullen ontwikkelen.

Wat de afgelopen dagen mogelijk tot een hevige uitverkoop heeft geleid, was nieuws dat er een dubbele besteding (double-spending) was gebeurd op het netwerk van Bitcoin - iets dat, indien echt gebeurd, de volledige geloofwaardigheid van zijn blockchain-netwerk zou kunnen ondermijnen. De bekende voorstander en expert uit de crypto-industrie, Andreas Antonopoulos, ging naar Twitter om gedetailleerd uit te leggen waarom dit niet het geval was. Hij maakte duidelijk dat niets dat gebeurde buitengewoon was en dat het netwerk van Bitcoin precies zo werkt en heeft gewerkt als bedoeld.

Elders herhaalde de kandidaat-minister van Financiën van de VS, Janet Yellen, dat cryptocurrencies vaak worden gebruikt voor illegale activiteiten, maar zei ook dat ze het huidige financiële systeem kunnen verbeteren.

"Long Bitcoin" is ook de meest verhandelde trade geworden, zo blijkt uit een onderzoek van de Bank of America, waaruit blijkt dat de belangstelling voor de cryptocurrency blijft toenemen.

In ieder geval is het interessant om te zien hoe volgende week zal verlopen en of het felbegeerde en psychologische niveau van $30.000 voor Bitcoin standhoudt.


22/01/2021 - 22u00
Stijn van DCN

< terug naar nieuwsoverzicht

Praat mee

Volg ons op Telegram!

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief


Steun ons

Ethereum Main Network
0x30bD9a517E199CfC918c7aDeE95C7aF26413ff7d
Bitcoin (BTC)
1CgGCh3mq8wKsbUCuRWLzTTm4edGP8jmEk
Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram