x Oud archief

Bitcoin (BTC) eindigt negatieve spiraal met de eerste week in het groen sinds maart

cryptostheen 1 min lezen

Na negen opeenvolgende weken van lager sluiten dan de vorige, slaagde Bitcoin (BTC) er eindelijk in om de langste negatieve trend ooit te doorbreken en markeerde zijn eerste groene wekelijkse candle sinds eind maart. Dit kwam terwijl de cryptomunt in de afgelopen dagen naar en voorbij het prijsniveau van $30.000 sprong.

BTC / USD (wekelijkse grafiek) – Index // Bron: Tradingview

Het was eind maart toen het landschap rond de grootste cryptomunt beduidend meer bullish leek. Op dat moment had BTC in twee weken tijd meer dan $10.000 toegevoegd en leek het klaar om het felbegeerde niveau rond $50.000 uit te dagen. Echter, wat volgde was precies het tegenovergestelde.

Laatste bear hopium was het ideale moment om risk-off te gaan op alternatieve cryptomunten

Zoals eerder opgemerkt, was $46.000 één van de belangrijkste weerstandsniveaus om te breken en diende het als het laatste sprankeltje hoop voor de bears. Het was ook een duidelijk signaal dat er nog een slechtere periode voor altcoins zat aan te komen.

In plaats van verder naar boven te gaan, werd BTC dus afgewezen en begon het terug te krabbelen, soms geleidelijker, soms gewelddadiger. Weken later evenaarde het een negatief record in termen van opeenvolgende wekelijkse candles gesloten in het rood (6). De streak ging echter door, tot het zijn negende dergelijke candle op rij vorige week afsloot.

De afgelopen zeven dagen waren positiever, want BTC piekte halverwege de week zelfs boven $32.000. Ondanks dat het daar faalde en terugkeerde onder $30.000, slaagde de munt er toch in om de week af te sluiten boven $29.250 (de slotkoers aan het einde van vorige week). Als zodanig zag het zijn eerste wekelijkse groene candle sinds 21 maart.

Slechts enkele uren daarna nam de situatie een nieuwe wending ten goede toen BTC boven de $31.000 sprong. Het digitale activum wordt op het moment van schrijven verhandeld voor $30.500, een stijging van 2,9% in een periode van 14 dagen, maar nog steeds 10,5% lager dan 30 dagen geleden.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.