24 juli 2021

Bitcoin (BTC) RSI indicator breekt door

De Relative Strength Index (RSI) van Bitcoin is in het begin van het weekend voor het eerst uit een downtrend van zeven maanden gebroken.

Zoals u hieronder kunt zien, heeft de RSI lower highs gemaakt, maar nu is het opwaartse momentum hoog genoeg gestegen om de trend van lower highs in momentum te doorbreken en een lokale higher high te creëren.

Dat is een potentiële indicator dat er recent wat bullish kracht te zien is geweest nadat BTC voor de derde keer kort onder de psychologische waarde van $30.000 dook.

BTC / USD (dagelijkse grafiek) - Index // Bron: Tradingview

Bitcoin werd precies 24 uur lang onder $30.000 verhandeld, om vervolgens meer dan 17% te stijgen tot boven de $34.000.

De grote vraag is of dat slechts het begin is van verdere opwaartse bewegingen, of dat het weer naar beneden draait om onder $28.000 terecht te komen.

Deze RSI breakout suggereert dat het eerste waarschijnlijker is, aangezien BTC de afgelopen twee maanden sinds mei bleef voortbewegen in dezelfde range, toen het voor het eerst deze niveaus bereikte.

Elke opwaartse beweging kan daarom traag en voorzichtig zijn, want de bulls moeten wat vertrouwen opbouwen door terrein te behouden en geleidelijk omhoog te gaan als deze uitbraak zich uitspeelt.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


Eenvoudig cryptocurrencies kopen kan met Bancontact, creditcard of via SEPA banktransfer bij een online handelsplatform. Bij dezelfde website kunt u deze dan ook terug verkopen en/of verhandelen. Lees meer.

24/07/2021 - 20u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram