Dutch Crypto News
2 juli 2021

Bitcoin (BTC) staat klaar in de startblokken voor een trendomkeer, zegt on-chain analist Will Clemente

Verschillende statistieken geven aan dat Bitcoin klaar is voor een ommekeer, volgens on-chain crypto-analist Will Clemente.

Clemente vertelt zijn 127.800 Twitter-volgers dat de financiering of funding rate van Bitcoin Perpetual Futures de laatste tijd negatief is geweest, wat volgens hem een bullish signaal is.

“De funding rate is nu al 11 dagen negatief. Vertaling: Shorts betalen longs om hun posities open te houden. Als vuistregel, voor iedereen die niet bekend is met hoe financiering werkt:
- Langdurige hoge financiering = bearish
- Langdurige negatieve financiering = bullish”

Bitcoin Futures financieringspercentage // Bron: Glassnode

Vorige week schreef Clemente een blogbericht waarin hij opmerkte dat de liquide voorraad van Bitcoin aangeeft dat er een rotatie van BTC heeft plaatsgevonden van zwakke naar sterke handen.

“Er is een duidelijke opwaartse divergentie in de ratio, met een lagere low in de koers en een hogere high in de ratio. Met andere woorden: strong hands kopen steeds meer naarmate de prijs daalt.”

Liquide voorraad ratio van Bitcoin // Bron: Woobull

De analist belicht ook SOPR (Spent Output Profit Ratio), die de hoeveelheid gerealiseerde winst meet voor alle munten die on-chain zijn verplaatst.

"Opnieuw hebben we een hogere low in de ratio terwijl er een lagere low in de prijs is. De laatste keer dat er zo'n duidelijke bull div was, was eind januari, toen er in de prijs een sterke rally volgde."

Winstverhouding van Bitcoin-houders // Bron: Glassnode

Wat de timing van zijn voorspelling betreft, zegt Clemente dat deze cijfers erop wijzen dat de prijs van Bitcoin in de komende weken een trendomkeer zou kunnen zien.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


Join ons op Telegram!
Crypto Chat | News Only

02/07/2021 - 16u30
Stijn van DCN

< terug naar nieuwsoverzicht

Praat mee

Volg ons op Telegram!

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief


Steun ons

Ethereum Main Network
0x30bD9a517E199CfC918c7aDeE95C7aF26413ff7d
Bitcoin (BTC)
1CgGCh3mq8wKsbUCuRWLzTTm4edGP8jmEk
Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram