21 mei 2022

Bitcoin, Bukele en 44 centrale bankiers ontmoeten elkaar in El Salvador

Op de derde dag van een conferentie in El Salvador over financiële inclusie en financiering voor kmo's, heeft Bitcoin (BTC) de show gestolen.

Het leerrijk avontuur in El Salvador gaat door. In een ongelooflijk filmpje roepen 44 centrale bankiers en financiële afgevaardigden van opkomende markten uit de hele wereld "Bitcoin!" terwijl ze poseren voor een foto in El Zonte, El Salvador.

Centrale bankiers uit ontwikkelingslanden over de hele wereld nemen deel aan een conferentie in El Salvador om te praten over financiële inclusie, financiering voor kleine en middelgrote ondernemingen en Bitcoin (BTC).

Afgevaardigden van de centrale banken van Ghana tot Burundi, van Jordanië tot de Maldiven en van Pakistan tot Costa Rica zijn op uitnodiging van El Salvador president Nayib Bukele eerder deze week in San Salvador aangekomen.

De conferentie wordt georganiseerd door de Alliance for Financial Inclusion, een wereldwijde alliantie voor een visie op het leiderschap van morgen, in samenwerking met de centrale bank van El Salvador. In een tweet deelde het hoofd van de centrale bank van El Salvador, Douglas Rodríguez, mee:

"El Salvador is trots om vertegenwoordigers van 44 centrale banken en financiële autoriteiten te ontvangen om te leren over de implementatie van Bitcoin en beleid om financiële inclusie te bevorderen."

Het lijkt erop dat de centrale bankiers op dag drie van de conferentie in El Salvador over financiële inclusie warmliepen voor de innovatie van Satoshi Nakamoto en genoten van een uitstapje naar 'Bitcoin Beach'.

El Zonte of Bitcoin Beach is de bakermat van Bitcoin in El Salvador, een iconische bestemming voor liefhebbers. Het was de oorsprong van de beweging die ertoe leidde dat El Salvador de grootste cryptomunt ter wereld in 2021 uitriep tot wettig betaalmiddel. Nicolas Burtey, de medeoprichter van Galoy Money (het bedrijf dat de wallet van Bitcoin Beach heeft gemaakt), vertelde dat de bankiers op donderdag 19 mei El Zonte bezochten om te leren van het Bitcoin Beach team.

Burtey vertelde dat het sentiment ten opzichte van Bitcoin "supergoed" was, en dat "er niets gaat boven de ervaring van het gebruik van Lightning om het potentieel van Bitcoin te ontdekken."

De centrale bankiers uit 44 verschillende landen daalden af naar de stad om Satoshis uit te geven en te communiceren met de lokale bevolking, waaronder enkele kleine beroemdheden. De bankiers hadden een ontmoeting met Mama Rosa, één van de eerste verkopers die BTC in 2019 accepteerde in El Zonte, om pupusas te kopen, een Salvadoraanse snack.

Op Twitter zei zelfs iemand dat hij "een centrale bankier heeft geholpen om een kokosnoot te kopen van een lokale inwoner zonder bank in Bitcoin Beach, El Zonte met behulp van Bitcoin." De president, Nayib Bukele, deelde ook een reeks foto's van de bankiers met hun smartphones, waarop El Chivo wallets (de lokale betalingsinfrastructuur) en Lightning facturen te zien zijn.

Het is belangrijk op te merken dat de conferentie voor bankiers zou gaan over financiële inclusie en het verbeteren van de financiering voor kmo's. Bitcoin werd genoemd in de officiële publicatie van het evenement en in tweets voorafgaand aan de conferentie. De Alliance for Financial Inclusion, een partner van het evenement, maakte echter geen melding van Bitcoin in de agenda van het evenement.

Toch blijkt uit de openhartige foto's die op sociale media werden gedeeld - van de El Chivo branding tot de Bitcoin Beach t-shirts, tot de demonstraties van de Lightning wallet en zelfs kreten van "Bitcoin!" - dat Bitcoin duidelijk in het middelpunt stond.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram