23 december 2020

Bitcoin bulls blijven sterk, ondanks kleine daling

In de afgelopen 24 uur heeft Bitcoin geprobeerd een nieuw record te bereiken, aangezien het tot zelfs twee keer boven de $24.000 steeg.

In de afgelopen 24 uur heeft Bitcoin geprobeerd een nieuw record te behalen, aangezien het tot tweemaal toe opnieuw boven de $24.000 steeg. Het bullish momentum van Bitcoin slaagde er echter niet in om een nieuw (ATH) record te bereiken, en de prijs van BTC is enigszins teruggelopen en handelt nu op $23.520 op het moment van schrijven.

Hoewel Bitcoin er niet in slaagde zijn prijs boven het niveau van $24.000 te houden, vond de cryptocurrency sterke steun boven $23.000. Volgens gegevens van Bybt.com keren de eeuwigdurende contractfinancieringspercentages (perpetual contract funding rates) van BTC terug naar een neutraal gebied nadat longs aanzienlijk short gingen. Dit is een bemoedigende indicator voor Bitcoin.

BTC funding rates // Bron: Bybt.com

Hoewel de prijs van Bitcoin de afgelopen week is gestegen, hebben Bitcoin miners niet meer Bitcoin verkocht dan normaal. Volgens crypto-analysebedrijf Glassnode is de uitstroom van BTC miners verre van de vorige top. Glassnode legde uit:

Bitcoin miners uitstroom // Bron: Glassnode

“Ondanks de recente rally geven Bitcoin miners niet meer BTC uit dan normaal. De Miner Outflow Multiple, die laat zien wanneer de uitstroom van BTC miners hoog is in vergelijking met het historische gemiddelde, ligt ver van de vorige toppen en zelfs onder de lokale top van 2019.”

Een andere bekende cryptocurrency trader merkte op dat de huidige prijsontwikkeling van Bitcoin nog steeds bullish is, hoewel er later een kans op correctie zou kunnen zijn. De handelaar zei:

XBT / USD (1h) - Kraken // Bron: Credible Crypto TV

“Ik ben hier optimistisch over BTC. Ik denk niet dat dit DE correctie is waar iedereen op wacht. Dat komt een beetje later imo.”

CEO van Cryptoquant, Ki Young Ju merkte op dat de koopkracht van de Bitcoin bulls sterk blijft, hoewel het risico bestaat dat whales (groot kapitaal) dumpen op de beurzen:

Instroom op beurzen // Bron: CryptoQuant

”Ik ben me bewust van het dumpingrisico aangezien whales actief zijn op beurzen, maar ik ben niet short op BTC omdat de bulls nu zo sterk zijn. Ik ladder een long met een lage hefboom.”

Wanneer deze indicator 2 BTC raakt, is deze waarschijnlijk zijwaarts of bearish. Sinds november is deze altijd zijwaarts bewogen.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

23/12/2020 - 20u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram