x Oud archief

Bitcoin en Ethereum dicht bij het inhalen van de marktkapitalisatie van zilver

cryptostheen 2 min lezen

De marktkapitalisatie van Bitcoin (BTC) bedraagt ​​momenteel $1.128 miljard, terwijl Ethereum (ETH) slechts $248 miljard bedraagt, waardoor het een gecombineerde waarde heeft van circa $1,376 biljoen.

Volgens de United States Geological Survey is er tot op heden 1.740.000 ton zilver ontdekt, waarvan 55% in slechts 4 dezelfde landen.

Met ongeveer $811 per kilo (op moment van schrijven), maal 1.740 miljoen kilo, noteren we een totale marktkapitalisatie van ongeveer $1,38 biljoen voor zilver.

Grootste activa op basis van marktkapitalisatie // Bron: 8marketcap.com

Bitcoin en Ether gecombineerd worden dus het eerste activum ter wereld die het oude commodity-geld van de millennials zal inhalen.

Bitcoin zelf moet met nog eens $300 miljard aan marktkapitalisatie, of iets meer dan 25%, toenemen om zilver in te halen.

Dat zou het op een prijs van ongeveer $74.000 per munt brengen, iets dat misschien wel de volgende weerstandslijn is als het erin slaagt $60.000 als support te houden.

Bitcoiners kijken echter naar de marktkapitalisatie van goud, die ongeveer $11 biljoen is en een prijs van ongeveer een half miljoen per Bitcoin zou vereisen.

Zilver is aantoonbaar meer concurrentie voor Ethereum, dat het kan inhalen tegen een prijs van circa $15.000 per Ether, of ongeveer een achtvoudige winst vanaf hier.

Vooral Bitcoin wordt door sommigen de laatste maanden boven goud geprezen. “Bitcoin lijkt alles te hebben”, zegt Charles Morris van ByteTree Asset Management Ltd., met het argument dat het zowel fungeert als een groeiaandeel als een hedge tegen inflatie en ‘store of value’, wat meer traditioneel de rol van goud is.

Als Bitcoin daar komt, zou Ethereum aantoonbaar de rol van zilver op zich nemen, zowel als vervanging voor Bitcoin en als een meer bruikbaar bezit om de toekomst van onze technologie op te kunnen programmeren.

Zowel goud als zilver zullen echter een rol blijven spelen, niet enkel en alleen voor trouwringen, maar je kunt geen coole NFT’s met goud kopen en je kunt goud of zilver niet op dezelfde manier als onderpand gebruiken, zoals je wel met Bitcoin of Ether in DeFi kunt doen.

Net als goud en zilver hebben dus ook Bitcoin en Ether hun onderliggende use-cases, of het nu voor internationale handel is, om applicaties te ontwikkelen, om digitale kunst te kopen, of zelfs voor de ondeugende wiet-aankopen.

Maar als het gaat om de rol van het belangrijkste geld te bepalen buiten het fiat-systeem, lijkt het enigszins duidelijk dat zowel BTC als ETH enigszins superieur zijn in het hebben van een bekende en voor Bitcoin eindige voorraad, omdat ze beide bruikbaar zijn als activum, zowel in de digitale als in de fysieke wereld, omdat ze beide veel gemakkelijker deelbaar zijn, bijna onmogelijk te vervalsen, net zo goed onmogelijk te vernederen, en omdat ze buitengewoon gemakkelijk te verplaatsen zijn.

Het is dus waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd voordat king Bitcoin de marktkapitalisatie van zilver overtreft, maar of het de marktkapitalisatie van goud kan inhalen, valt nog te bezien.


[mcrypto id=”8342″]

10/04/2021 – 17u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.