Markten

Bitcoin ETF's overschrijden $10 miljard aan nieuw kapitaal binnen een maand na goedkeuring

De negen spot bitcoin ETF's bereikten een belangrijke mijlpaal van $10 miljard aan beheerd vermogen op 9 februari.
cryptostheen 2 min lezen
Bitcoin ETF's overschrijden $10 miljard aan nieuw kapitaal binnen een maand na goedkeuring
Bitcoin ETF's overschrijden $10 miljard aan nieuw kapitaal binnen een maand na goedkeuring

In een opmerkelijk vertoon van belangstelling van investeerders hebben spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's), GBTC niet meegerekend, snel meer dan $10 miljard aan activa onder beheer (AUM) verzameld binnen hun eerste 20 handelssessies.

Uit gegevens blijkt dat de netto-instroom voor deze negen ETF's alleen al op 9 januari steeg tot $2,7 miljard. Koploper is de BlackRock iShares Bitcoin Trust, met een indrukwekkende $4 miljard aan bitcoin. Op de voet gevolgd door het Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund, dat meer dan $3,4 miljard aan BTC beheert.

Met name de ARK 21Shares Bitcoin ETF heeft ook de drempel van een miljard dollar overschreden, met ongeveer $1 miljard in zijn portefeuille. Ondertussen kende Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) een aanzienlijke uitstroom van in totaal $6,3 miljard in de afgelopen 30 dagen. Op 9 februari zag het fonds het laagste dagelijkse volume aan kapitaalonttrekkingen sinds de conversie, namelijk $51,8 miljoen.

Toen Bloomberg analist Eric Balchunas deze ontwikkelingen waarnam, merkte hij de veerkracht van de ETF's op:

"Ik dacht dat de Negen wat zwakker zouden worden nu de uitstroom uit GBTC afneemt, maar ze worden sterker."

In afwachting van verdere groei verwachten experts dat de kapitaalstromen naar bitcoin ETF's zullen toenemen naarmate handelshuizen hun due diligence op deze investeringsvehikels afronden.

In termen van prijsactie handhaafde bitcoin zijn positie boven kritieke technische steunniveaus in januari. In de loop van de maand noteerde de cryptocurrency een bescheiden stijging tot $42.562.

ARK Invest biedt een opwaartse vooruitblik en suggereert dat bitcoin in toenemende mate goud vervangt als een activum om risico's uit te sluiten. De analyse constateert een significante uptrend in de prijs van bitcoin ten opzichte van goud, waarbij de koopkracht van bitcoin is gestegen tot ongeveer 20 troy ounces in vergelijking met 1 troy ounce in april 2017. ARK Invest gelooft dat deze trend zal aanhouden naarmate bitcoin zijn rol op de financiële markten verstevigt.

Gezien de heersende macro-economische omstandigheden voorspelt ARK Invest dat bitcoin veerkrachtig zal blijven, vooral wanneer de inflatie afneemt en de reële rente stijgt, waardoor banken deposito's blijven verliezen.

De goedkeuring van bitcoin ETF aanvragen door de Securities and Exchange Commission (SEC) in de Verenigde Staten markeert een belangrijke mijlpaal, meer dan tien jaar na de eerste aanvraag door Cameron en Tyler Winklevoss om de Winklevoss Bitcoin Trust te lanceren in 2013.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.