16 juli 2021

Bitcoin hashrate begint terug te stijgen na dieptepunt door verbod op cryptomining in China

De hashrate of het rekenvermogen van Bitcoin is voor het eerst sinds de duik vorige maand gestegen tot 120 exahashes per seconde.

Dat is meer dan het dubbele van het recente dieptepunt van 58 exahashes met de hashrate die een opwaartse trend vertoont voor de afgelopen drie weken volgens gegevens van Blockchain.com.

Het suggereert dat een aanzienlijke hoeveelheid rekenkracht gebaseerd in China is verhuisd of op een andere manier weer is ingeschakeld in een vrij korte periode.

Sommigen van hen hebben fondsen geworven om te verhuizen met het beursgenoteerde BIT Mining dat onlangs een fondsenwerving van $50 miljoen afsloot door de uitgifte van aandelen om uit China te verhuizen.

De Chinese autoriteiten gaan echter door met hun uitzettingen, waarbij de provincie Anhui de laatste is die cryptominers vraagt te vertrekken.

Gemiddelde hashrate per dag (ehash/s) // Bron: Bitinfocharts

Toch heeft het blockchainnetwerk van Bitcoin bijna geen verstoring gezien tijdens deze heftige verandering, met de moeilijkheidsgraad (difficulty rate) aangepast om rekening te houden met een lagere rekenkracht (hashrate). Dat heeft het delven (minen) van Bitcoin winstgevender gemaakt, waardoor de computerkracht terug zal toenemen.

Of dat de prijs beïnvloedt, is nog maar de vraag, want het is momenteel niet duidelijk wat de relatie is tussen de hashrate en de waarde van BTC en welke "oorzaken" dat heeft, aangezien een toename van de hashrate kan leiden tot een toename van de kosten voor miningactiviteiten om Bitcoin te verwerven, waardoor direct kopen goedkoper wordt, iets dat vervolgens kan aanmoedigen om meer computers aan het netwerk toe te voegen.

Het is een klassiek gegeven in de crypto-industrie dat de prijs van Bitcoin uiteindelijk de hashrate van het netwerk volgt. Deze beweging op het netwerk van Bitcoin kan dus wel degelijk invloed hebben op de prijs, aangezien beide rond dezelfde tijd gehalveerd zijn, maar wat de prijs nu zal doen valt nog te bezien.


16/07/2021 - 02u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram