x Oud archief

Bitcoin is nu te belangrijk om te negeren, zegt Deutsche Bank

cryptostheen 1 min lezen

De marktkapitalisatie van Bitcoin (BTC) van meer dan $1 biljoen en het potentieel voor voortdurende groei hebben de cryptocurrency ‘te belangrijk gemaakt om te negeren’, aldus analisten van Deutsche Bank.

Historische prijsgrafiek van Bitcoin (BTC) // Bron: Coingecko

Deutsche Bank Research, de dochteronderneming voor financieel onderzoek van de wereldwijde bankgigant Deutsche Bank, bracht een rapport uit dat exclusief aan Bitcoin is gewijd, getiteld “The Future of Payments: Series 2 Part III. Bitcoins: kan het Tinkerbell-effect een zichzelf vervullende voorspelling worden?”

In de 18 pagina’s tellende studie beschrijft Deutsche Bank Research de basiskenmerken van Bitcoin en analyseert het de belangrijkste drijfveren van de historische prijsgroei tot een activum van $1 biljoen.

Analisten van Deutsche Bank suggereerden dat de prijs van Bitcoin “verder zou kunnen stijgen” zolang vermogensbeheerders en bedrijven de markt blijven betreden. Het bedrijf benadrukte dat centrale banken en regeringen nu “begrijpen dat Bitcoin en andere cryptocurrencies hier zijn om te blijven” en dat ze daarom naar verwachting eind 2021 zullen beginnen met reguleren.

Ondanks de stijgende waardering kan de groei van Bitcoin als beleggingscategorie worden belemmerd door zijn “nog steeds beperkte” verhandelbaarheid en liquiditeit, waarschuwde Deutsche Bank Research. “Het echte debat is of stijgende waarderingen alleen reden genoeg kunnen zijn voor BTC om te evolueren naar een activaklasse, of dat de illiquiditeit ervan een obstakel is”, aldus de analisten.

Bitcoin zal naar verwachting op korte termijn “ultravolatiel blijven”, concludeerden analisten van Deutsche Bank, en voorspelden een keerpunt voor Bitcoin in de komende “twee of drie jaar”, aangezien er een consensus over de toekomst kan ontstaan.


[mcrypto id=”8342″]

20/03/2021 – 13u30
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.