x Oud archief

Bitcoin miners staan paraat voor Taproot upgrade

cryptostheen 1 min lezen

De lange weg naar de Taproot upgrade (soft fork) die uiteindelijk in 2021 in zicht kwam, is misschien wel minder lang dan verwacht, met grote Bitcoin (BTC) mining pools die al aangeven de nieuwe update te willen ondersteunen.

Volgens gegevens van Taproot.watch, een webpagina gemaakt door ontwikkelaar die werkt aan Bitcoin Hampus Sjöberg, wilt op het moment van schrijven ongeveer 58% van de totale Bitcoin rekenkracht de nieuwe upgrade ondersteunen.

AntPool en F2Pool – de twee grootste Bitcoin mining pools op basis van de hashsnelheid – behoren tot de eerste supporters van de activering van Taproot. Andere ondersteunde pools zijn Foundry USA en Slush Pool, waarbij de laatste verantwoordelijk is voor het minen van het eerste signaleringsblok.

Op basis van de consensus van Bitcoin zal activering van Taproot alleen doorgaan als 90% van alle geminede blokken een activeringssignaal bevatten binnen een bepaalde mining moeilijkheidsgraad (2016 blokken).

Deze consensusovereenkomst moet plaatsvinden in één van de mining moeilijkheidsperiodes tussen nu en 11 augustus om te worden vergrendeld als een netwerkupgrade voor november 2021. Zoals eerder te zien was, begon de huidige mining difficulty op 1 mei na een neerwaartse aanpassing van 12%.

Op het moment van publicatie zijn er slechts 135 signaleringsblokken in het huidige venster verschenen. Ondertussen hebben miners die verantwoordelijk zijn voor 439 blokken ervoor gekozen om geen ‘signaalbit’ op te nemen.

Het “niet stemmen” door deze miners, die bijna 22% van de 2016 blokken in het huidige moeilijkheidsvenster vertegenwoordigen, betekent dat de activering van Taproot niet kan worden vergrendeld tot ten minste de volgende mining difficulty.

Gezien de gerapporteerde steun van mining pools voor Taproot, wordt verwacht dat de activering – aangeprezen als de belangrijkste voor Bitcoin in meer dan vier jaar – zal verlopen zonder zoveel controverse zoals bij de Segregated Witness -saga van 2016 en 2017.

Taproot als upgrade naar het protocol van Bitcoin stelt gebruikers naar verluidt in staat om extra condities te verbergen bij uitgaven, wat aanzienlijke gevolgen zou kunnen hebben voor de slimme contractmogelijkheden (smart contracts) van Bitcoin.

De mogelijkheid om extra bestedingsvoorwaarden te verbergen die verder gaan dan degene die worden geactiveerd door de transactiepartijen, kan ook de privacy van Bitcoin verbeteren.


[mcrypto id=”8342″]

05/05/2021 – 03u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.