x Oud archief

Bitcoin neemt slechts 2% van goudmarkt in, volgens recente gegevens

cryptostheen 2 min lezen

Als het digitale goud 10% van de marktkapitalisatie van goud (XAU) vervangt, zou de prijs van Bitcoin $154.000 bedragen.

Bitcoin (BTC) heeft dus nog veel meer te gaan om maar 10% van de marktkapitalisatie van goud weg te nemen zoals oude gegevens beweren, onthult een populaire indicator.

Ki Young Ju, CEO van on-chain dataplatform CryptoQuant, benadrukte cijfers van de gerealiseerde limiet van Bitcoin op 12 januari en zei dat de cryptocurrency veel minder van de marktkapitalisatie van goud had ingenomen dan eerder werd beweerd.

Bitcoin gerealiseerde marktkapitalisatie // Bron: CryptoQuant

Toen Bitcoin tegen het einde van 2020 in prijs groeide en vorige week recordhoogtes van $42.000 bereikte, ging er een verhaal de ronde dat investeerders goud ruilden voor BTC en dat Bitcoin daarmee ongeveer 7% van de marktkapitalisatie van het edelmetaal van $10 biljoen zou hebben ingenomen.

Door gebruik te maken van de gerealiseerde marktgrootte, die de marktkapitalisatie op een andere, nauwkeurigere manier berekent, bedragen de echte overstekers van goud eigenlijk slechts 2%, zegt Ki.

In tegenstelling tot de marktkapitalisatie meet de metriek de prijs waartegen elke bitcoin het laatst bewoog, en sluit munten op gecentraliseerde bewaarbeurzen uit, waardoor speculatieve bewegingen worden uitgesloten. Het totaal wordt ook lager gehouden door de lang verloren gegane BTC, die voor het laatst tegen waarschijnlijk veel lagere prijzen zal zijn verplaatst dan die van vandaag.

“Mensen zeiden dat BTC 7% van de goudmarktkapitalisatie innam. Nee dat is het niet. Er zijn niet-opgeëiste, onbereikbare en verloren Bitcoins. Op basis van de gerealiseerde grootte is dat maar 2%”, vertelde de CEO van CryptoQuant op Twitter.

“Als digitaal goud 10% van de marktkapitalisatie van XAU vervangt, zou de prijs van BTC $154k zijn.”

De gerealiseerde marktkapitalisatie van Bitcoin stond na woensdag op $227 miljard, terwijl de standaard marktkapitalisatie $645 miljard was.

Ondanks zijn aantoonbaar langzamere vooruitgang, doet Bitcoin het nog steeds buitengewoon goed ten opzichte van goud, dat zijn verliezen in BTC-termen niet kon goedmaken, zelfs toen BTC / USD op maandag daalde tot bijna $30.000.

Volgens gegevens van Buy Bitcoin Worldwide kost Bitcoin 20,4 ounce van het edelmetaal op het moment van schrijven.


[mcrypto id=”8342″]

21/01/2021 – 02u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.