19 januari 2021

Bitcoin nog steeds in beginfase van bullmarkt, volgens bepaalde statistieken

Bitcoin (BTC) bevindt zich nog steeds aan de "onderkant" van een 2021-bubbel, suggereert nieuwe datatracking van miners en het gedrag van beleggers.

Thermocap is een statistiek die tot doel heeft de prijscycli van Bitcoin te volgen op basis van de acties van miners en investeerders met betrekking tot het kopen en verkopen van BTC.

Onderzoeker Geert Jan Cap benadrukte enkele bullish signalen afkomstig van de thermocap van Bitcoin.

Het maakt gebruik van de zogenaamde 'thermocap multiple', die de prijs van Bitcoin op een bepaalde dag deelt door de cumulatieve bloksubsidie, of m.a.w. alle beloningen die miners vanaf dag één verdienen.

De resulterende waarde geeft inzicht in hoe winstgevend het is om tegen een bepaalde prijs te verkopen, en daarom waarom prijsvolatiliteit op verschillende momenten in de geschiedenis van Bitcoin kan zijn ontstaan.

"Het laat zien wanneer een bubbel in de prijs aanwezig was met een zeer hoge signaal-ruisverhouding", legt een inleiding bij de statistiek uit, eraan toevoegend dat thermocap ook "de vergelijking van bubbelpieken mogelijk maakt" en "een relatief constante waarde lijkt te vertonen van het veelvoud voor 'gezonde' prijsniveaus" naast andere voordelen.

Op 17 januari 2021 stond de thermocap multiple van Bitcoin op 17,5, een daling ten opzichte van een recent record van 20 eerder in de maand.

Gezien het feit dat bubbelactiviteit historisch plaatsvindt tussen 16 en 60, is het meteen duidelijk dat Bitcoin nog steeds aanzienlijke ruimte heeft om deze bull cyclus verder te verkennen.

Bitcoin thermocap vs BTC / USD // Bron: GeertJancap

In termen van hoe hodlers prijsgebeurtenissen veroorzaken en erop reageren, gelooft statisticus Willy Woo dat een cyclus van zwakke handen (weak hands) die verkopen tijdens elke bearmarkt in de levensduur van Bitcoin een bewijsbaar fenomeen is dat voorrang heeft op het verbeterde verhaal rond crypto.

Zondag benadrukte Woo dat de gerealiseerde prijs van Bitcoin - Amerikaanse dollars opgeslagen in het netwerk - hoger was dan de spotprijs tijdens bodems zowel eind 2018 als maart 2020. In het eerste geval daalde BTC / USD 85% ten opzichte van de vorige top in de buurt van $20.000.

"Weak hands (kopers die kopen onder FOMO) capituleren altijd, waardoor doordachte kopers met sterke handen koopjes kunnen krijgen."

Historische gerealiseerde prijsgrafiek van Bitcoin // Bron: Willy Woo

De commentaren zijn bijzonder actueel gezien de recente markttrends, aangezien Bitcoin klom naar $42.000, verkocht werd tot $30.000 en vervolgens opnieuw $40.000 bereikte, allemaal binnen één week.

Zoals vermeld op ons Telegram kanaal, wijzen gegevens op het afnemen van wallets met een klein saldo, terwijl het aantal wallets met een saldo van 1.000 BTC of meer toenam. Er was dus een overdracht van Bitcoins van kleine investeerders naar whales aan de gang, waarschuwden analisten, waarbij ze verkopers opriepen om tijdens dergelijke volatiele omstandigheden geen afstand te doen van hun fondsen.


19/01/2021 - 03u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram