Markten

Bitcoin overschrijdt de grens van $40.000 voor het eerst sinds april 2022

Bitcoin staat opnieuw boven de $40.000 en zet zijn recente stijging voort te midden van speculatie over mogelijke goedkeuring van een spot ETF in de VS. En ETH stijgt ook.
cryptostheen 2 min lezen
Bitcoin overschrijdt de grens van $40.000 voor het eerst sinds april 2022
Bitcoin overschrijdt de grens van $40.000 voor het eerst sinds april 2022

De recente opleving van bitcoin zette zich voort gedurende het weekend, waarbij de prijs van de leidende cryptocurrency op zondag de $40.000 passeerde.

BTC/USD (weekly chart)

Het is de eerste keer dat de prijs van bitcoin zo hoog is sinds april 2022, vlak voor de bredere cryptomarkt instortte. Het bijna 20 maanden oude hoogtepunt vertegenwoordigt een stijging van 15% in de afgelopen 30 dagen, waarbij de prijs van de munt meer dan verdubbeld is sinds dezelfde periode vorig jaar.

De prijssprong met de verhoogde volatiliteit heeft handelaren met een te hoge schuldenlast benadeeld, aangezien het totale aantal liquidaties afgelopen weekend is gestegen tot meer dan $200 miljoen.

De stijgende prijs lijkt het aanhoudende optimisme en enthousiasme te weerspiegelen over de verwachte goedkeuring van een spot exchange-traded fund (ETF) in de Verenigde Staten. Talloze bedrijven hebben aanvragen ingediend om ze te exploiteren, en de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) heeft recentelijk vergaderd met enkele van deze bedrijven.

ETH/USD (weekly chart)

Bitcoin (BTC) is niet de enige cryptocurrency die dit weekend stijgt. Ether (ETH) handelt vandaag boven de $2.200, voor het eerst sinds mei 2022. Beide munten zijn slechts ongeveer 2% gestegen in de afgelopen 24 uur, maar ze winnen geleidelijk terrein. Verschillende altcoins zijn ook gestegen met opmerkelijke percentages.

Veel populaire NFT-projecten hebben dit weekend ook stijgende prijspunten gezien, waarbij de goedkoopste genoteerde activa in populaire projecten zoals Pudgy Penguins, DeGods en Azuki dubbelcijferige percentage winsten hebben geboekt in de afgelopen 24 uur, volgens NFT Price Floor.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.