x Oud archief

Bitcoin prijs daalt meer dan $1500 in sterkste sell-off na 3 weken

cryptostheen 2 min lezen

Afgelopen nacht vlak na 3 uur (onze tijd) begon Bitcoin aanzienlijk te dalen omdat BTC terecht kwam tot onder een eerder ondersteuningsgebied rond $18.500.

Het spotvolume op de grote beurzen steeg ook sterk toen het 24-uurs bereik van Bitcoin daalde tussen $19.500 en $17.100 – de scherpste daling sinds 7 november.

#BTC #BTCUSDT (1 hourly) – Binance Futures (edited: 8u30)

BTC zette tijdens deze krachtige sell-off op de 1 uursgrafiek twee lelijke candles neer die van $18.820 tot bijna $17.100 lopen. Een daling van meer dan -9% in een mum van tijd.

#ETH #ETHUSDT (1 hourly) – Binance Futures

Ethereum (ETH) ging de daling als gevolg iets sterker achterna en verloor in dezelfde tijdsperiode meer dan -13% en kwam daardoor op sommige exchanges even onder de grens van $500 terecht. Zowat de hele altcoin-markt kreeg het dan ook zeer zwaar te verduren.

Bron: Bybt.com

De daling veroorzaakte bij de traders in Futures in totaal meer dan $1 miljard aan liquidaties (bij de grootste exchanges).

De laatste weken werd er vanuit verschillende hoeken uit de cryptowereld al vaak gewaarschuwd voor gezonde pullbacks die nodig zullen zijn om een bullish scenario op lange termijn te kunnen blijven ondersteunen.

Ondertussen wijzen verschillende statistieken ook op een dreigende correctie. Onder hen is de populaire Crypto Fear and Greed Index, die in november op recordhoogte is gebleven.

Bron: Alternative.me

De plotselinge prijsdaling kwam samen met grote beleggers die BTC op exchanges stortten – vermoedelijk met het doel om winst te maken in de buurt van de $20.000 all-time highs van Bitcoin.

Op het moment van schrijven wordt BTC en ETH verhandelt rond $17.950 en $530 na een bescheiden herstel van enkele lokale dieptepunten in de volledige cryptocurrency markt.

[cryptocurrency_widget type=”accordion” template=”info” color=”black” assets=”BTC~USD,ETH~USD,XRP~USD,BCH~USD,LTC~USD,LINK~USD,ADA~USD,XLM~USD,EOS~USD” start_expanded=”false” api=”cryptocompare.com” realtime=”false” animation=”disabled”]


Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

26/11/2020 – 07u30
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.