x Oud archief

Bitcoin prijs van $100.000 nog steeds op koers volgens S2F model

cryptostheen 3 min lezen

Bitcoin (BTC) volgt precies de prijsvoorspellingen en laat investeerders niet langer wachten op winsten in deze bull-cyclus, zegt de beroemde analist PlanB.

In een tweet op 17 december merkte de maker van het stock-to-flow-prijsmodel op dat in de huidige halveringscyclus de groei van Bitcoin verloopt zoals gepland.

De prijs van BTC heeft een hoogtepunt van $23.800 neergezet en bereikt daardoor een target van het stock-to-flow model

Ondanks de enorme volatiliteit deze week, blijft stock-to-flow opvallend in zijn vermogen om het tempo van verandering in de prijs van Bitcoin over langere periodes te voorspellen.

Critici hebben betoogd dat Bitcoin zijn gedrag van de laatste bull-cyclus – met name van 2017 – niet kan herhalen en dat de winsten deze keer minder uitgesproken zullen zijn, terwijl het langer duurt om deze te realiseren.

Als we de prestaties sinds mei (de datum van Bitcoin’s derde halveringsevenement voor bloksubsidies) vergelijken met de prestaties na de eerste en tweede halvering in 2012 en 2017, zou dit jaar geen beter resultaat kunnen zijn, zegt PlanB.

“RUST IN VREDE. ‘Verlengende cycli’ en ‘afnemende opbrengsten’, vatte hij samen met een nieuwe grafiek.

Prestatie van de Bitcoin prijs na halvering // Bron: PlanB

De stijging van Bitcoin naar hoogtepunten boven $23.000 maakte het verder mogelijk om lege ruimte op het stock-to-flow-model in te vullen. Daarvoor presteerde BTC / USD met iets minder dan $20.000 in feite ondermaats in vergelijking met de eisen van het model.

Bitcoin versloeg zelfs in november zijn prestaties al vanaf de halvering van 2016.

De verschillende interpretaties van Stock-to-flow vragen om een Bitcoin prijs van ergens tussen $100.000 en $576.000 tegen het einde van de huidige halveringscyclus in 2024. BTC / USD bereikte precies de dagelijkse voorspelling van het oorspronkelijke model – $23.562 – afgelopen donderdag.

Bitcoin stock-to-flow model // Bron: PlanB, Digitalik

Erb: de “eerlijke prijs” van Bitcoin is $12.000

Tot grote ergernis van zijn sceptici begint een snel toenemend aantal institutionele investeerders deze mening te delen.

Deze week onthulde One River Asset Management een plan om de blootstelling aan Bitcoin en Ether (ETH) begin 2021 te verhogen tot meer dan $1 miljard. Guggenheim, dat besloten heeft om een deel van zijn eigen kapitaal aan BTC toe te wijzen, spreekt nu over een reële waarde voor Bitcoin van $400.000 – bijna 1600% hoger dan de huidige prijs van $22.750 (op het moment van schrijven).

Slechts een paar nieuwe uitschieters slepen de lijn voor de beren. Onder hen is Claude Erb, de vermogensbeheerder die beroemd is vanwege het schrijven van ‘The Golden Dilemma’, een rapport waarin wordt gepleit tegen het nut van het edelmetaal als bescherming tegen onverwachte inflatie.

In een nieuw artikel met de titel “Bitcoin is precies zoals goud, behalve wanneer dat niet zo is”, produceert Erb een nieuw prijsmodel dat losjes aan het netwerkeffect is gekoppeld en dat een maximale theoretische waarde van $74.000 per Bitcoin oplevert.

“Bitcoin heeft geen trackrecord als inflatiehedge, een opslagplaats van waarde en een veilige haven”, luidt de samenvatting.

“De prijs van Bitcoin kan aantoonbaar worden opgesplitst in het ‘netwerk van Bitcoin’ zijn eerlijke prijs en een eerlijke prijsafwijking. Zowel bitcoin als goud liggen ongeveer 50% boven hun ‘eerlijke prijzen’.”

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


[mcrypto id=”8342″]

Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

18/12/2020 – 20u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.