x Oud archief

Bitcoin springt voorbij $59.000 terwijl PayPal cryptobetalingen lanceert bij 29 miljoen handelaren

cryptostheen 2 min lezen

Bitcoin (BTC) naderde op 30 maart $60.000 nadat PayPal had bevestigd dat het formeel cryptocurrency-betalingen had gelanceerd.

BTC / USDT (1-uursgrafiek) – Binance // Bron: Tradingview

PayPal: Crypto is nu een “legitieme financieringsbron”

Gegevens van Coingecko en Tradingview lieten zien dat BTC / USD(T) dinsdag een hoogste punt in tien dagen bereikte toen de details in de reguliere pers verschenen.

Volgens een exclusief rapport van Reuters zal PayPal later op de dag een formele aankondiging publiceren waarin het zijn langverwachte cryptocurrency-betalingsfunctie voor Amerikaanse klanten zal onthullen.

Het bedrijf veroorzaakte vorig jaar opschudding toen het zijn onderneming in crypto bevestigde, met de uiteindelijke uitrol voor alle gebruikers en 29 miljoen handelaren.

“Dit is de eerste keer dat u cryptocurrencies naadloos kunt gebruiken op dezelfde manier als een creditcard of een debetkaart in uw PayPal-portemonnee”, vertelde president en CEO Dan Schulman aan Reuters.

Hoewel PayPal zich niet alleen op Bitcoin zal richten, reageerde de prijsactie van BTC positief op de rapporten en passeerde het vorige record van februari van $58.300 om op het moment van schrijven een lokale top te maken rond $59.200.

Een blik op de orderboekgegevens van Binance toonde aan dat verkopers nog steeds in de rij stonden tussen de huidige spotprijs en de historische hoogtepunten van $61.700.

PayPal verwees verder naar een keerpunt voor cryptocurrencies in het algemeen, waarbij Schulman ze beschreef als een ‘legitieme financieringsbron’.

“We denken dat het een overgangsmoment is waar cryptocurrencies veranderen van voornamelijk een activaklasse die je koopt, bezit en of verkoopt, naar een legitieme financieringsbron om transacties in de echte wereld te doen bij miljoenen handelaren”, voegde hij eraan toe.

Woo: Bitcoin gaat naar “miljoenen dollars”

Na een oorspronkelijke sceptische houding, stemt de officiële lijn van PayPal nu overeen met enkele van de grootste voorstanders van Bitcoin. Eén van de meest optimistische voorspellingen voor de lange termijn afgelopen week was die van statisticus Willy Woo, die in een interview zei dat één enkele Bitcoin uiteindelijk “miljoenen dollars” waard zou worden.

“Het is onmogelijk dat Bitcoin stopt bij de marktkapitalisatie van goud, die $10 biljoen is; het zal een stuk hoger gaan, wat betekent dat we in de miljoenen dollars per munt zullen gaan”, vertelde hij aan Laura Shin van Real Vision.

Ook de veteraanhandelaar Peter Brandt, die in een nu wijdverspreide opmerking zei dat hij zijn kijk op Bitcoin volledig had veranderd.

“Mijn manier van denken is veranderd … van Bitcoin als een middel voor transacties naar Bitcoin als een maatstaf voor rijkdom”, zei hij.


[mcrypto id=”8342″]

Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

30/03/2021 – 13u40
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.