x Oud archief

Bitcoin staat volgens Elon Musk op het punt een bredere acceptatie door de financiële wereld te zien

cryptostheen 2 min lezen

Tesla CEO Elon Musk lijkt eindelijk bij Bitcoin te zijn aangekomen, na jaren van observatie, opmerkingen, en een voorzichtig sceptische houding.

Tot nu toe was de grootste aanwijzing dat dit mogelijk is gebeurd afgelopen vrijdag toen hij zijn Twitter-bio veranderde in “#Bitcoin”, waardoor de prijs zeer snel steeg met meer dan $5.000. Maar gisteravond op de app van Clubhouse, gaf hij zijn duidelijkste verklaring tot nu toe mee.

Clubhouse is een exclusief social media -platform voor audiochat dat alleen op uitnodiging is. Leden kunnen deelnemen aan verschillende gesprekken, vergelijkbaar met een online privéconferentie. Aldus Forbes, zei hij tegen zijn publiek:

“Ik ben een voorstander van bitcoin. Ik ben te laat bij de partij, maar een voorstander. Bitcoin staat op het punt brede acceptatie te krijgen bij traditionele financiële mensen.”

Maar hoe zit het met andere cryptocurrencies? Nou ja, niet zo veel. Hij voegde eraan toe dat hij “geen uitgesproken mening heeft over andere cryptocurrencies.”

Musk moest ook voorzichtig zijn. Nadat hij een woord aan zijn Twitter-bio had toegevoegd, waardoor de prijs van Bitcoin torenhoog was gestegen, realiseerde hij zich hoe groot een effect hij heeft in deze ontluikende, relatief kleine markt. Het was dus geen verrassing dat hij eraan toevoegde:

“Ik moet voorzichtig zijn met wat ik zeg, het kan de markt beïnvloeden.”

De prijs van Bitcoin daalde met ongeveer 4,5% kort nadat Musk opmerkingen had gemaakt over de dominante cryptocurrency. Op moment van publicatie is de prijs terug licht gestegen met 1,5%, waarbij BTC verhandeld wordt net onder $33.700.

Prijsgrafiek laatste 24u van Bitcoin (BTC) // Bron: Coingecko

Er zijn twee redenen waarom de prijs van Bitcoin mogelijk is gedaald nadat Elon over Bitcoin had gesproken. Ten eerste hebben sommigen misschien verwacht dat Musk zijn Bitcoin-bezit zou bekendmaken.

Ten tweede zou de markt kunnen hebben gereageerd met een ‘sell the news’-reactie, aangezien de kleine terugval slechts enkele minuten nadat Musk’s opmerkingen waren gepubliceerd plaatsvond.

Zoals eerder gemeld, vertoont de prijs van Bitcoin zwakte sinds de “Elon-pump” tot $38.000 op vrijdag. Handelaren houden nu de technische weerstand van $34.500 en $35.000 nauwlettend in de gaten die moeten worden verbroken om op korte termijn meer neerwaartse bewegingen te voorkomen.


[mcrypto id=”8342″]

01/02/2021 – 18u50
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.