x Oud archief

Bitcoin subreddit treft 2 miljoen abonnees na controverse rond GameStop

cryptostheen 1 min lezen

Eén van de meest bekende online Bitcoin communities heeft afgelopen week twee miljoen abonnees gepasseerd in een golf van activiteit, mogelijk vanwege de media-aandacht over de subreddit r/Wallstreetbets.

Volgens een analyticswebsite heeft de subreddit r/Bitcoin 2.184.941 abonnees op het moment van publicatie, waarmee het de 178e meest populaire subreddit is van meer dan 100.000 actieve pagina’s. De subreddit van Bitcoin (BTC) bereikte vrijdag de mijlpaal van twee miljoen abonnees, meer dan 18 maanden na het bereiken van een miljoen.

Hoewel een groot deel van de groei van de subreddit na de bull run van 2017 geleidelijk verliep, explodeerde de interesse in r/Bitcoin vorige week, met meer dan 200.000 accounts die zich op de pagina abonneerden tussen 26 januari en 30 januari, van 1.982.681 tot 2.184.941.

Groei van aantal abonnees op r/Bitcoin // Bron: Frontpagemetrics

Veel van de nieuwe abonnees zijn mogelijk aangetrokken tot de subreddit nadat reguliere mediakanalen rapporteerden over retailbeleggers van r/Wallstreetbets die het opnemen tegen grote traders uit Wall Street die aandelen van GameStop short verkopen in een financieel spelletje. Het verhaal – en de beschuldigingen van marktmanipulatie door hedgefondsen en makelaars – werd niet alleen bedekt met berichtgeving van de Wall Street Journal en de New York Times, maar trokken ook de aandacht van Amerikaanse wetgevers.

De r/Bitcoin -subreddit is gemaakt in september 2010, twee jaar na de release van de Bitcoin whitepaper. Sinds die tijd is de invloed ervan op de crypto-industrie onmetelijk en levert het nieuws, geruchten, memes en komedie aan zowel Bitcoin-nieuwkomers als HODLers.


[mcrypto id=”8342″]

01/02/2021 – 07u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.