x Oud archief

Bitcoin was de best presterende activa van het afgelopen decennium met stijging van 900%

cryptostheen 1 min lezen

In de afgelopen tien jaar heeft Bitcoin alle activaklassen met minstens een factor 10 verslagen.

De mijlpaal werd genoteerd door de CEO en oprichter van Compound Capital Advisors, Charlie Bilello, die de prestaties van de belangrijkste activaklassen samenbracht met behulp van gegevens van Ycharts.

In een reactie op de bevindingen benadrukte een analist bij Messari, Roberto Talamas, dat Bitcoin een gemiddeld jaarlijks rendement van 230% heeft behaald – meer dan 10 keer hoger dan de op één na gerangschikte activaklasse.

De U.S. Nasdaq 100 Index staat op de tweede plaats met een rendement op jaarbasis van 20%, gevolgd door U.S. Large Caps – aandelen in Amerikaanse bedrijven met een marktkapitalisatie van meer dan $10 miljard – met een gemiddeld jaarlijks rendement van 14%. Amerikaanse Small Cap -aandelen waren de enige andere activaklasse die de afgelopen tien jaar dubbelcijferige rendementen op jaarbasis boekten, met 12,9%.

Uit de gegevens blijkt ook dat goud sinds 2011 een schamel rendement op jaarbasis van 1,5% heeft behaald, waarbij vijf van de afgelopen 11 jaar een verlies voor het activum veroorzaakten. Volgens Gold Price is het edelmetaal sinds het begin van 2021 met 8,5% gedaald, tot grote ergernis van Bitcoin-criticus en goudinvesteerder Peter Schiff.

Sinds 2011 komt de cumulatieve winst van BTC neer op maar liefst 20 miljoen procent. 2013 was het best presterende jaar van Bitcoin, waarin het 5.507% won.

De gegevens laten ook zien dat Bitcoin slechts twee jaar geleden een verlies op jaarbasis heeft geboekt, waarbij BTC in 2014 en 2018 met 58% en 73% daalde.

Historische prijsgrafiek van Bitcoin (BTC) // Bron: Coingecko

Sinds het begin van 2021 is BTC 108% gestegen, waarbij de markten op zaterdag 13 maart een recordhoogte van $61.700 hadden bereikt.


[mcrypto id=”8342″]

Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

15/03/2021 – 04u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.