x Oud archief

Bitcoin weer boven $57.000 nadat 'honderden' Amerikaanse banken zich voorbereiden om crypto te bewaren voor klanten

cryptostheen 2 min lezen

Bitcoin (BTC) beleefde op 5 mei een typische comeback toen een dag van verliezen in een flits omsloeg.

Prijsgrafiek (24 uur) van Bitcoin (BTC) // Bron: Coingecko

Gegevens van Coingecko en TradingView lieten zien dat BTC / USD op woensdag opnieuw $57.000 passeerde, met dagelijkse winsten van meer dan 5%.

De beweging markeert de tweede “comeback” van Bitcoin in een week. Terwijl de bearish trend zich herstelde, wilden analisten graag zien hoeveel kracht de prijs van Bitcoin had verzameld na een duik naar bijna $53.000 in de afgelopen nacht.

Voor Philip Swift, medeoprichter van handelsservice Decentrader, wezen fundamentele indicatoren nog steeds op een voortzetting van de bullmarkt op langere termijn.

“Ik blijf geloven dat Bitcoin niet zal crashen en een grotere kans heeft om zich uit te strekken voordat hij naar boven uitbarst”, was te lezen in een reeks tweets.

“Veel andere indicatoren suggereren dat BTC veel meer voordelen heeft en dat de cyclus nog niet voorbij is.”

Swift merkte specifiek op dat één tool, de Pi Cycle Top indicator, het meest recente hoogste punt ooit van $64.500 in april had “genageld”. Pi is steeds populairder geworden voor degenen die de BTC prijstrends gedurende opeenvolgende jaren volgen.

Op het moment van schrijven handelde BTC / USD rond $57.300, na het bereiken van lokale hoogtepunten net onder de grens van $58.000.

Geen eenvoudige rit voor altcoin hodlers

Bitcoin hodlers ontvingen dus een welgekomen reactie van de grootste cryptocurrency, die een groot deel van de week was vernederd door een snel stijgende altcoin-markt.

Onder de verbazingwekkende verhuizers bevonden zich tokens zoals Dogecoin (DOGE) en Ethereum Classic (ETC), waarvan de laatste een groot deel van de afgelopen drie jaar inactief was sinds het einde van het vorige uitgebreide “alt-seizoen”.

Waarschuwende woorden, versluierd of niet, waren niettemin niet schaars, aangezien Bitcoin-voorstanders waarschuwden voor de wispelturige aard van dergelijke parabolische altcoin-bewegingen.

In het voordeel van Bitcoin was ondertussen het nieuws dat de cryptocurrency in 2021 zou worden gesteund door “honderden” banken in de Verenigde Staten, en dat investeringsgigant Grayscale een sponsor zou worden van het NFL-team de New York Giants.

“Wat we doen, is het voor gewone Amerikanen en bedrijven eenvoudig maken om Bitcoin te kunnen kopen via hun bestaande bankrelatie”, zegt Patrick Sells, head of bank solutions bij crypto bewaringsbedrijf NYDIG, dat achter het plan zit, die de uitrol aankondigde bij CNBC.


[mcrypto id=”8342″]

Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

05/05/2021 – 21u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.