7 december 2021

Bitcoin whales hebben $3,3 miljard aan BTC geaccumuleerd tijdens de laatste prijscorrectie

Terwijl de cryptomarkt afgelopen weekend verder naar beneden ging, kochten houders met grote hoeveelheden Bitcoin vol vertrouwen nog meer munten op.

De marktcorrectie van om en bij de 20% liet de meerderheid van de cryptomarkt achter in grote verliezen, maar terwijl sommige kleinere handelaren hun financiële verliezen treurden, maakten anderen van de gelegenheid gebruik om Bitcoin (BTC) en andere digitale activa met een mooie korting te kopen, volgens analysebureau Santiment.

Het snelle herstel boven de $50.000 was een onverwachte zet voor de meerderheid van de houders, volgens een indicator om het sentiment te meten zoals de Fear and Greed Index. Maar grote handelaren en beleggers hebben met succes voor genoeg koopkracht gezorgd om BTC de afgelopen dagen terug boven een sterk ondersteuningsniveau te zetten.

Volgens de indicator vond de grote dump van de munt plaats in het weekend toen de uitverkoop op de markt net was begonnen en een nieuwe lokale accumulatieperiode verscheen zodra de prijs onder de $45.000 zakte, wat een snel herstel naar $49.000 veroorzaakte.

Bitcoin (BTC) adressen met 100 tot 10.000 BTC hebben 67.000 BTC extra geaccumuleerd // Bron: Santiment

Een ander moment dat er winst werd genomen, werd opgemerkt tussen eind oktober en begin november, toen de prijs van Bitcoin in een range bleef handelen en door talrijke mislukte rally's ging.

Nadat de subtiele distributieperiode begin november eindigde, dumpten handelaren hun holdings verder, waarbij BTC ongeveer 15% van zijn waarde verloor in minder dan twee weken. De uitverkoop werd vervolgens verergerd nadat retail whales plots onverwacht voor het weekend ongeveer 100.000 munten naar de markt stuurden en een cascade van liquidaties op de futuresmarkt creëerden.

De cryptomarkt kende een herstel zodra holdings in wallets met 100 tot 10.000 munten hun BTC terugkochten, waardoor het activum bijna volledig terugkeerde naar prijsniveaus voorafgaand aan de dump.

Derde grootste Bitcoin whale koopt de dip voor een bedrag van $137 miljoen

Het adres van de op twee na grootste Bitcoin whale die we al veel langer op de voet volgen, heeft opnieuw een verbazingwekkende aankoop gedaan van 2.700 BTC.

Bitcoin-adres 1P5ZEDWTKTFGxQjZphgWPQUpe554WKDfHQ // Bron: Bitinfocharts

Na regelmatig te hebben gekocht sinds de prijs van Bitcoin vorige maand de all-time high van $69.000 bereikte, heeft de houder van de wallet de lat hoger gelegd met één enkele aankoop van 2.700 BTC - wat het totaal op 118.017 BTC brengt. De aankoop doet eerdere recente transacties in het niets verdwijnen.

Het is daarnaast officieel het hoogste aantal Bitcoin dat ooit in deze digitale portemonnee is vastgehouden: 118.017 BTC, in totaal heeft de whale $2,5 miljard ingezet om BTC te kopen met een gemiddelde kostenbasis van $21.160 per BTC.

Hoewel er geen onbetwistbaar bewijs is dat de wallet een particuliere investeerder is, lijkt het er volgens experts op dat zijn activiteit anders is dan een bedrijfsentiteit zoals een exchange cold wallet of institutioneel fonds.

Naast het feit dat whales nog niet van gedachten zijn veranderd over de toekomstige bewegingen van de cryptomarkt, suggereren het sentiment en de marktindicatoren dat Bitcoin handelt in de 'oversold' zone.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram