21 juli 2021

Bitcoin whales kopen de dip nu Bitcoin onder $30.000 zakt en miners verkopen

Volgens gegevens van populaire analytics bedrijven, hebben cryptominers hun BTC gedumpt, handelaren hun longs geliquideerd, maar blijven Bitcoin whales nog steeds de dip kopen.

Grafieken geleverd door analyseplatform CryptoQuant en Glassnode laten zien dat whales Bitcoin aan het verzamelen zijn van cryptominers die hun voorraden van de vlaggenschip cryptocurrency hebben verkocht.

Miners dumpen hun BTC

Gegevens die zijn gedeeld door de Chinese cryptojournalist Colin Wu, die nieuws met betrekking tot blockchain, cryptomunten en exchanges bespreekt, zeggen dat Bitcoin miners in de afgelopen maand verschillende grote hoeveelheden BTC hebben verkocht: ongeveer zes keer 60 BTC.

De hoeveelheid BTC die gemiddeld naar cryptobeurzen werd verplaatst bedroeg iets meer dan drie dagen geleden, op 17 juli, in totaal 98,6. De journalist benadrukte dat dit de maximale hoeveelheid is sinds 3 november van vorig jaar.

De informatie die Wu deelde was gebaseerd op een recente grafiek van CryptoQuant.

BTC verplaatst van miners naar exchanges // Bron: CryptoQuant

Whales hebben 1,7 miljard dollar aan Bitcoin gekocht tijdens de dip

De CIO van vermogensbeheerder Moskovski Capital is naar Twitter gegaan om een grafiek van Glassnode te delen over crypto whales die de grootste digitale valuta accumuleren.

De grafiek laat zien dat de voorraad Bitcoins opgeslagen op digitale portemonnees met 1.000 - 10.000 BTC onlangs is gestegen tot een totaal van 57.000 BTC; dat is het equivalent van maar liefst $1.698.030.000 op het moment van schrijven.

Dit heeft de hele sell-off, veroorzaakt door Elon Musk en de Chinese overheid in de afgelopen maanden, geëlimineerd.

Voorraad vastgehouden door whales // Bron: Glassnode

Bitcoin zakt onder $30.000

Als gevolg van een grote correctie is de toonaangevende cryptocurrency er niet in geslaagd om boven het al lang bestaande ondersteuningsniveau van $30.000 te blijven en wisselt het van eigenaar op $29.790, volgens gegevens van Coingecko.

In een tweet deelde Colin Wu dat, volgens gegevens van de analysewebsite Bybt, in slechts één uur tijd voor 135 miljoen dollar aan Bitcoin is geliquideerd.

Het grootste deel daarvan vond plaats op het handelsplatform van Bybit, waar voor $4,51 miljoen aan Bitcoin longs werd geliquideerd.

De belangrijkste reden voor de daling van de prijzen in de cryptomarkt is waarschijnlijk de recente correctie op de aandelenmarkt.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


Join ons op Telegram!
Crypto Feed | Nieuws BE & NL

21/07/2021 - 02u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram