x Oud archief

Bitcoin whales verplaatsen plotseling $1,78 miljard in BTC, bezittingen van cryptomiljonairs dichtbij recordhoogte

cryptostheen 2 min lezen

Blockchain tracker WhaleAlert spotte vier grote Bitcoin-transacties waarbij crypto whales 41.671 BTC, ter waarde van 1,78 miljard dollar, in een tijdsspanne van één uur verplaatsten.

Terwijl Bitcoin en de rest van de cryptomarkt zich herstellen van de heftige correctie in mei 2021, zegt crypto analysebedrijf Santiment dat whales hun bezittingen in BTC blijven vergroten.

Volgens Santiment is het percentage van BTC in digitale portefeuilles van cryptomiljonairs, of beleggers die tussen 100 en 10.000 BTC bezitten, sterk gestegen sinds juni, waardoor beleggers met “deep pockets” bijna de helft van de totale voorraad van Bitcoin hebben verzameld.

“Bitcoin wallet-adressen met 100 tot 10.000 BTC bezitten momenteel 49,11% van het totale aanbod en ze zijn nog steeds heel dicht bij de all-time high van 49,18% die vorige week werd gemaakt. Deze belangrijke groep van whales is één van onze meest solide indicatoren om in de gaten te houden.”

Bitcoin voorraad in handen van cryptomiljonairs // Bron: Santiment

Santiment voegt eraan toe dat de sprong van Bitcoin naar een 30-daags hoogtepunt net komt op het moment dat de euforie van handelaren op de cryptomarkt aan het afnemen is.

“Bitcoin is gestegen op een bullish crypto vrijdag en raakt boven de $43.000 voor de eerste keer sinds 18 mei. De piek komt op het moment dat handelaren aan het afkoelen waren, omdat markten historisch gezien op kritieke punten de andere kant op bewegen dan de verwachting van de menigte.”

Sentiment van Bitcoin // Bron: Santiment

[mcrypto id=”8342″]

07/08/2021 – 13u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.