17 oktober 2021

Bitcoin zal aanzienlijk minder goed presteren dan altcoins, zegt Dan Morehead van Pantera Capital

De oprichter en CEO van Pantera Capital zegt dat beleggers kunnen verwachten dat altcoins het op de lange termijn beter zullen doen dan Bitcoin.

In een recente editie van Pantera's Blockchain Letter van het digitale vermogensbeheerbedrijf werden de belangrijkste citaten geschetst van Dan Morehead op de SALT 2021 conferentie in New York. Tijdens de conferentie zei Morehead dat, hoewel zijn bedrijf enorm heeft geprofiteerd van Bitcoin (BTC), hij benadrukte dat de meeste toekomstige winsten zullen komen van investeringen in alternatieve cryptocurrencies (altcoins).

"Mijn perspectief is: Bitcoin is geweldig geweest - Pantera Bitcoin Fund is sinds de oprichting 67.000% gestegen. Ik denk echter dat de meerderheid van de toekomstige winsten zal komen van cryptomunten naast Bitcoin. Ik weet dat het voor sommige mensen niet populair klinkt, maar het is mijn professionele mening."

Morehead vergelijkt de opkomst van Bitcoin en zijn concurrenten met die van de sterke opkomst van de techindustrie aan het eind van de jaren negentig.

"Het is alsof je in 1998 zei dat het merendeel van de toekomstige winsten uit de techindustrie van buiten Microsoft zou komen.

In die tijd was Microsoft $218 miljard waard, Apple $3,5 miljard en Amazon was $2,2 miljard. Google en Facebook waren nul - ze bestonden nog niet eens. In de jaren daarna heeft Microsoft het geweldig gedaan - het is met een factor van 10 gestegen. Echter, 80% van de techwinsten in deze vijf aandelen kwamen van buiten Microsoft.

Dat is de visie die ik hier heb - ik denk dat BTC een ton gaat stijgen - zoals 10x. Het is een geweldige investering... maar ik denk dat een meer gediversifieerde portefeuille beter zal presteren."

Belangrijkste Bitcoin (BTC) cycli // Bron: Pantera Capital

Op het moment van schrijven heeft BTC een totale marktwaarde van $1,156 biljoen, terwijl alle altcoins samen een marktkapitalisatie hebben van $1,327 biljoen, volgens gegevens van Tradingview.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram