Bitcoin

BitcoinOS introduceert 'Sovryn rollups' om Bitcoin te transformeren in DeFi hub

Sovryn wil Bitcoin revolutioneren door het integreren van het 'Superlayer' protocol genaamd BitcoinOS, dat een bijna vertrouwensvrij kader biedt met ingebouwde anti-fraude functies.
cryptostheen 2 min lezen
BitcoinOS introduceert 'Sovryn rollups' om Bitcoin te transformeren in DeFi hub
BitcoinOS introduceert 'Sovryn rollups' om Bitcoin te transformeren in DeFi hub

In een belangrijke ontwikkeling onthulden blockchainontwikkelaars BitcoinOS, een strategische zet om Bitcoin naar het moderne landschap van gedecentraliseerde financiën (DeFi) te brengen. Het oorspronkelijke crypto blockchainnetwerk heeft traditioneel een zekere afstand bewaard tot de DeFi sector, maar BitcoinOS wil deze kloof overbruggen.

BitcoinOS wordt omschreven als een "openbaar goed" en maakt gebruik van 'Sovryn rollups' om een basislaag te creëren voor gedecentraliseerde applicaties (dApps) op het Bitcoin netwerk. Het platform verwelkomt bijdragen van iedere ontwikkelaar, zodat ze nieuwe tools kunnen bouwen met de programmeertaal van hun voorkeur.

Edan Yago, een belangrijke medewerker van BitcoinOS, verklaarde de unieke aanpak als volgt:

"Sovryn rollups zullen Bitcoin gebruiken als een Data Availability layer, in tegenstelling tot ZK rollups, waarbij de rollup wordt gecontroleerd door een smart contract op het bovenliggende netwerk."

Yago benadrukte dat ZK rollups onpraktisch zijn op Bitcoin vanwege het gebrek aan smart contracts.

Ondanks de reputatie van Bitcoin op het gebied van veiligheid, wordt de blockchain vaak bekritiseerd vanwege de trage transactiesnelheid en de hoge kosten tijdens periodes van verhoogde activiteit. Bovendien heeft de beperkte programmeertaal de ontwikkeling van echt gedecentraliseerde oplossingen voor het schalen van transacties belemmerd.

Hoewel bestaande technologieën zoals sidechains snellere transacties bieden, vertrouwen ze op gecentraliseerde, georganiseerde netwerkbruggen, waardoor er vertrouwensproblemen ontstaan. Bovendien creëren liquiditeitsproblemen met andere blockchains een isolement voor DeFi-projecten.

BitcoinOS pakt deze uitdagingen aan en biedt ontwikkelaars een schaalbare oplossing die compromissen minimaliseert. Het platform biedt schaalbaarheid, programmeerbaarheid, interoperabiliteit en een bijna vertrouwensvrij beveiligingsmodel. Met name het ingebouwde fraudesysteem stelt zelfs één enkele eerlijke deelnemer in staat om frauduleuze transacties te voorkomen, zoals wordt benadrukt in een persbericht van Sovryn.

Edan Yago benadrukte de mogelijkheden van het platform door te zeggen:

"Het maakt complete smart contracts mogelijk en het stelt elke ontwikkelaar in staat om zijn eigen rollup te lanceren, waardoor applicaties die op deze rollups gebouwd zijn, combineerbaar en interoperabel zijn met anderen."

Dit zorgt voor een naadloze uitwisseling van gebruikers en activiteiten tussen projecten die gebouwd zijn op BitcoinOS.

Sovryn opereerde aanvankelijk als een protocol op Roostock, maar stapte over naar BitcoinOS vanwege vermeende beperkingen in de technologie van Roostock. Ondanks deze overstap heeft Sovryn $2,2 miljard aan transacties en leningen verwerkt, met een totale vergrendelde waarde (TVL) van bijna $50 miljoen, volgens DeFiLlama.

BitcoinOS markeert de 'fase 2' van Sovryns plan om het nut van Bitcoin verder uit te breiden dan zijn rol als wereldwijde reservemunt. Volgens Yago bestaat de volgende fase uit "het bouwen van een wereld op Bitcoin - een echt alternatief voor de huidige stagnerende gecentraliseerde economische, bedrijfs- en staatsbelangen", wat duidt op een bredere visie voor de toekomst.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.