5 februari 2021

Bitfinex betaalt Tether lening van $750 miljoen terug en beëindigt cryptomarkt FUD

In april 2018 beschuldigde de regelgever van New York, Bitfinex en Tether van het manipuleren van de cryptomarkt door meer dan $850 miljoen aan verloren geld te dekken.

Het moederbedrijf van Bitfinex Exchange, iFinex Inc., heeft de lening van $750 miljoen die het van Tether had gekregen, volledig terugbetaald, waardoor een einde komt aan speculatie over wangedrag die dreigde het bedrijf te liquideren.

De twee bedrijven, iFinex Inc. en Tether, hebben de kredietlijn van bijna $900 miljoen beëindigd, waardoor iFinex van de laatst genoemde kon lenen. Het persbericht van Bitfinex merkte op:

"De lening is nu vervroegd en volledig afgelost en de kredietlijn is stopgezet."

Bitfinex had in 2018 een bedrag van $750 miljoen geleend van Tether. In de afgelopen twee jaar heeft de beurs $200 miljoen van het bedrag terugbetaald en de resterende $550 miljoen vrijgemaakt, met rente er bovenop vandaag. De lening vormde de basis van de rechtszaak tegen de bedrijven.

In 2018 diende de procureur-generaal van New York (NYAG) Letitia James een zaak in tegen Tether en iFinex voor onduidelijkheden in hun boekhouding over de dekking van het verlies van $850 miljoen op de Bitfinex-beurs.

Onder James beschuldigde het ministerie van Justitie (DoJ) iFinex ervan een krediet van $750 miljoen te gebruiken om verloren geld te dekken. Het insinueerde ook dat Tether zijn stablecoin USDT had bijgedrukt zonder voldoende dekking.

Destijds was $850 miljoen goed voor een derde van het totale aanbod van Tether zijn stablecoin USDT.

In de laatste gerechtelijke procedure werden Tether en iFinex gevraagd om op 15 januari financiële documenten aan de NYAG te overhandigen. Het proces verliep volgens het bedrijf “soepel”. Wat nog belangrijker is, het markeerde ook het einde van de dwangbeperkingen van de stablecoin-providers voor het verstrekken van leningen aan Bitfinex.

Vandaag heeft het bedrijf zijn grootste obstakel opgelost.

Het stilzwijgen van de DoJ over de zaak suggereert dat Tether duidelijk genoeg is. Tether FUD werd onlangs opnieuw populair nadat Deltec, een rechtstreekse partner van Tether, naar verluidt zijn USDT-reserves in Bitcoin zou hebben geïnvesteerd.

De General Counsel van Tether, Stuart Hoegner, verklaarde dat de activiteiten van Deltec volledig los staan van de eigen reserves van Tether. USDT wordt ondersteund door Amerikaanse dollars en andere activa, niet door Bitcoin.

Omdat Tether (USDT) één van de meest liquide uitwisselingsparen is bij BTC, zou dergelijk cryptoreserve bij het bedrijf veel risico opleveren voor de cryptomarkt.


05/02/2021 - 22u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram